Bu isimlere operasyon yaparsanız FETÖ karlı çıkar

Bu isimlere operasyon yaparsanız FETÖ karlı çıkar

Hürriyet'in deneyimli muhabiri Toygun Atilla, FETÖ operasyonlarının bilinmeyenlerini "Soru Hürriyeti" adlı web yayınında anlattı. Gazeteci Atilla, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart gibi gazetecilerin tutuklanmasını da "buradan karlı çıkacak tek yer maalesef FETÖ'dür" diyerek eleştirdi. Gazeteci Atilla, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın koruma amirinin de FETÖ suçlamasıyla açığa alındığını belirtti.

Hürriyet'in deneyimli muhabiri Toygun Atilla, FETÖ operasyonlarının bilinmeyenlerini bugün Hürriyet'in "Soru Hürriyeti" web yayınında anlattı. Atilla, son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavclığı'nın yürüttüğü "Mahrem İmamlar" soruşturması kapsamında ele geçirilen FETÖ arşivini Türkiye'ye duyuran gazeteci olarak gelinen son aşamayı değerlendirdi. Atilla, canlı yayında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın koruma amirinin de FETÖ suçlamasıyla açığa alındığını belirtti. Ayrıca Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart gibi gazetecilerin tutuklanmasını da "buradan karlı çıkacak tek yer maalesef FETÖ'dür" diyerek eleştirdi. 

"Mahrem İmamlar" operasyonu kapsamında ele geçirilen FETÖ arşivinin çok önemli olduğunu ama titiz bir inceleme yapılması gerektiğini belirten gazeteci Atilla şunları söyledi:

"Bu örgütle 38 bin tane polisin adı geçiyor. Yani açığa alınanın dışında, 28 bin polisten bahsediyorum. O polislerle ilgili henüz daha bir işlem yapılmadı. Bıçaksırtı bir durum var. O arşivin ne kadar doğru olup olmadığı da sorgulanması gerekiyor. Üzerinde çok hassas durulması gerekiyor."

FETÖ ile ilgisi olmadığı bilinen isimlere FETÖ soruşturması açılmasını da eleştiren Toygun Atilla, şu vurgulamayı yaptı:

"Böyle felaket ortamlarında maalesef yağmacılar olur. Kimileri güç odakları içerisinde kendine yer edinmek için, kimileri operasyonları manipüle etmek için, hala bir sürü çalışma yapıyorlar. Ve bu atmosfer içinde bir bakıyorsunuz; Ahmet Şık'ın, Kadri Gürsel'in, Musa Kart'ın, avukat Faik Işık'ın, gazeteci Mehmet Bozkurt'un FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor! Yani siz burada bu şekilde operasyon yaparsanız, bu isimler hakkında soruşturma açarsanız, tutuklarsanız, buradan karlı çıkacak tek yer maalesef FETÖ'dür." 

Hürriyet gazetesinin 25 yıllık polis-adliye muhabiri Toygun Atilla Susurluk'tan Gazi Mahallesi'ne, uyuşturucu baronlarından çetelere ve son on yılda da Türkiye'yi sarsan "örgüt" davalarıyla ilgili sayısız özel haber yaptı. FETÖ'nün hazırladığı Ergenekon kumpasıyla ilgili ilk haberi 2006 yılında Danıştay saldırısından hemen sonra Atilla yazdı. Ve devam eden süreçte haksız ve hukuksuz uygulamaları mahkeme dosyalarını didik ederek kamuoyuna duyurdu. Bunun ödülünü de bugün ya cezaevinde ya da firari polis şefleri tarafından yıllarca izlenerek, telefonları dinlenerek aldı. Ödüllü gazeteci Atilla, Hürriyet gazetesindeki özel haberleriyle tanınıyor.

FETÖ'YE KARŞI MÜCADELE EDENLERE 'FETÖ OPERASYONU'

Atilla'nın canlı yayında dikkat çektiği isimlerden Ahmet Şık 30 Aralık 2016'da "PKK/KCK ve FETÖ/PDY örgütlerinin propagandasını yaptığı" gerekçesiyle tutuklandı. Şık daha önceden FETÖ'nün kumpasıyla Ergenekon kapsamında cezaevine konuldu. Ergenekon operasyonlarını cemaatin faaliyeti olarak eleştiren yazı ve açıklamalarıyla bilenen Kadri Gürsel ise diğer Cumhuriyet çalışanlarıyla birlikte İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" suçlamasıyla 5 Kasım tarihinde tutuklandı halen cezaevinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın eski avukatı Faik Işık'ın adı da Cumhuriyet Gazetesi davasına girdi. Gazetecilerin yargılandığı davanın iddianamesinde Işık'ın FETÖ şüphelisi olduğu iddia edildi. Faik Işık ise, "FETÖ şüphelisi" diye atıf yapıldığı dosyada adının olmadığını belirtti. Gazeteci Mehmet Bozkurt ise Ergenekon davasından 9 yıl ceza aldı. Karşı gazetesi operasyonunda FETÖ kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bozkurt'un son olarak sarı basın kartı iptal edildi.