Fenerbahçe tura yakın!

Fenerbahçe tura yakın!

Fenerbahçe Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk sınavında Sturm Graz ile karşı karşıya geldi. İlk yarısını Fenerbahçe'nin 2-1 önde tamamladığı mücadelenin ikinci yarısıda aynı skorla tamamlandı. Deplasmanda 2-1'lik galibiyet alan Fenerbahçe büyük avantaj sağladı

Maçtan dakikalar:

9. dakikada Valbuena'nın soldan ortasına Alper Potuk içeride kafayı vuramadı. 

10. dakikada Sturm Graz, Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Gol 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Stefan Hierlander'den geldi.

Sol kanattan Thorsten Röcher'in yaptığı ortada top herkesi aştı ve ceza alanı içinde kaldı. Gerilerden gelen Hierlander çok düzgün vurdu ve Volkan Demirel'i avladı. 

Karşılaşmada ilk 15 dakika geride kalırken, Fenerbahçe istenilen futbolu oynamaktan çok uzak.

27. dakikada Sturm Graz ikinci gole çok yaklaştı. 

Sturm Graz'ın sol beki Marvin Potzmann, sol çaprazdan sağ ayağıyla vurdu, kolay topu Volkan Demirel sektirince büyük tehlike oluştu ancak Skrtel son anda araya girip topu uzaklaştırdı. 

29. dakikada Fenerbahçe maçta beraberliği yakaladı. 

Alper Potuk, harika çalımlarla sağ kanattan geldi ve ortaya çıakrdı. Topa müdahale etmek isteyen 17 yaşındaki stoper Dario Maresic, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi ve maça eşitlik geldi.

35. dakikada Valbuena'nın sol kanattan kullandığı kornerde, Roman Neustadter, müthiş bir kafa vuruşuyla golü attı ve takımını 2-1 öne geçirdi. 

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. 

Karşılaşmada ikinci yarı başladı. 

55. dakikada Nabil Dirar'ın çektiği harika şut üstten az farkla auta gitti. 

59'da sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçti. Valbuena'nın ortası ile ön direkte buluşan Roman Neustadter'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

66'da Marvin Potzmann'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Peter Zulj'un çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

74. dakikada Feneebahçe'de Nabil Dirar'ın yerine Mehmet Topal oyuna girdi.

76'da da genç forvet Ahmethan Köse alkışlarla yerini yeni transfer Mauricio Isla'ya bıraktı.

90'da Sturm Graz beraberlik golüne çok yaklaştı. Fabian Koch'un sol çaprazdan çektiği şut Neustadter'e çarpınca yön değiştirdi, ve kontrpiyede kalan Volkan Demirel'in ayaklarına çarpıp oyuna geri döndü.