Bugünden itibaren Türkiye sağanak yağışın etkisi altında!

Bugünden itibaren Türkiye sağanak yağışın etkisi altında!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıkların yurdun büyük bir bölümünde 8 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Öte yandan yurdun birçok bölgesi için de sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen serin havayla birlikte hava sıcaklıklarının; kuzeybatı kesimlerden başlayarak, ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilir derecede (4-8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Van hariç) ile Sivas ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.