Bülent Arınç'tan Reza Zarrab'a plaket verilmesi eleştirisi

Bülent Arınç'tan Reza Zarrab'a plaket verilmesi eleştirisi

Bülent Arınç, Reza Zarrab'a 2015'te plaket veren dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u eleştirdi, "Benim elim gitmezdi, vermezdim. Bunları öngörmek lazım" dedi. Arınç, "Şimdi Numan Beyin düştüğü hale bakın" ifadesini kullandı.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, işadamı Reza Zarrab'a iki yıl önce plaket verilmesini eleştirdi.

Diken'in haberine göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 21 Haziran 2015’te TİM’in "İhracat Şampiyonları" ödül gecesinde Reza Zarrab'a plaket vermişti. Törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bir konuşma yapmıştı.

Manisa’da yayın yapan Medya TV’ye konuşan Arınç, ödülü ve Zarrab'ın A Haber söyleşisini eleştirdi. Arınç, "Zarrab’a plaket vermemek lazımdı. Benim elim gitmezdi, vermezdim. Bunları öngörmek lazım. Türk bayrağı önünde adamı ‘Sen çok iyi bir adamsın, bak Türkiye’nin cari açığını düşürmüşsün' dememek lazımdı. Seçici olmak lazımdı” dedi.

Arınç açıklamalarına şöyle devam etti: “Ben Hükümet Sözcüsü'ydüm. Bu adam gelseydi ‘Size şöyle bir kıymetli hediye getirdim’ deseydi, kafasında parçalardım. Hayatım boyunca böyle bir şey kabul etmedim. Ama görüyoruz ki ona buna bir şeyler vermiş. (…) Şimdi Numan Beyin (Kurtulmuş) düştüğü hale bakın. Adama plaket veriyor. Benim elim gitmezdi, vermezdim. Bunları öngörmek lazım. Bu adam kim, ben bu adama neden plaket vereceğim? Bu adamın meşruluğu Ebru Gündeş'in kocası olmaktan geliyor. Bana ne?”