Bülent Tezcan AKP-MHP ittifakı yorumu; Çalmak üzerine kurulmuştur

Bülent Tezcan AKP-MHP ittifakı yorumu; Çalmak üzerine kurulmuştur

CHP Basın Sözcüsü Bülent Tezcan MYK sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Basın Sözcüsü Bülent Tezcan konuşmasına dün ve bugün verilen şehitlere Allah'tan rahmet yakınlara başsağlığı dileyereke başladı.

Tezcan bugün 14 Mart olduğunu belirterek tüm doktorların Tıp Bayramını kutladı. Türkiye'de 1 doktora 572 hasta düştüğünü söyledi. Tezcan, ittifak ve seçimlerler ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Tezcan milletin tepkisine rağmen AKP'nin şeker fabrikalarını satmakta kararlı olduğunu belirterek, "Bunlar, işçinin, çiftçinin, emekçinin düşmanı; uluslararası tekellerin dostu..." dedi.

Seçim kanunları değişirken halktan kaçırılarak, gece yarıları, Meclis Tv'nin yayında olmadığı zamanın planlandığını söyleyen Tezcan, "Türkiye bir güvenli seçim hareketi başlatacaktır. Tüm sivil toplum örgütleri, millet bu seçim hileleri yasasına izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı. 

"Mühürsüz seçimi yasalaştıran bir sistemdir. Bu bir sopalı seçim hazırlığıdır" diyen Tezcan "Bu ittifak çalmak üzerine kurulmuştur" ifadesini kullandı.

İttifaklara karşı olmadıklarını belirten Tezcan, yeni seçim kanunları ile ortaya çıkan adaletsizliklere karşı oladuklarını söyledi. "Gidici olan iktidarlar seçim kanunları ile oynamaya başlarlar. Ak Parti ve MHP yönetimi için yolun sonu görünmüştür" ifadelerini kullanan Tezcan, "Millet sandığa gidecek, sandığına sahip çıkacak, el koyacaktır. Tek adam koalisyonuna karşı çıkanlarla beraber, halkla beraber sandıklara sahip çıkacağız" dedi.
Bir gazetecinin "CHP'de boykot çatlağı mı var?" sorusuna Tezcan, "CHP'de hiçbir çatlak yok arkadaşlar. CHP'nin seçimleri boykot kararı yok. CHP Türkiye'yi bu deli gömleğinden kurtaracaktır. Hep beraber bunun mücadelersini vereceğiz" şeklinde cevap verdi.

CHP'nin tutuklu Enis Berberoğlu'nun bugün mahkemesi olduğunu belirten Tezcan, "Enis Berberoğlu bir proje çerçevesinde rehin alınmıştır. Bu proje tek adam rejiminin işidir ama boşa çıkacaktır" dedi.