Bülent Tezcan'dan açıklama: Bedel ödenecekse ilk biz ödeyeceğiz

Bülent Tezcan'dan açıklama: Bedel ödenecekse ilk biz ödeyeceğiz

CHP Basın Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'faşist diktatör' dediği için hakkında suç duyurusunda ve bulunulması Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlatması ile ilgili açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, önceki gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a destek vermek için kente gitmiş, burada yaptığı konuşmada “Ne demiş Süleymanpaşa Belediye Başkanımız; ‘Faşist, diktatör’ demiş. Kime demiş? AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a demiş. İddia bu. Şimdi Ekrem Başkan bu lafı dedi ya da demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum, şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de.” demişti.
Tartışmalara konu olan bu sözlerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında avukatı aracığıyla suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK DÜĞMEYE BASTI

Sabah saatlerinde ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Tezcan hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

“BEDEL ÖDENECEKSE İLK BİZ ÖDEYECEĞİZ”

Konuyla ilgili konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan “Sözlerim siyasi bir eleştiridir. Bedel ödenecekse ilk biz ödeyeceğiz” diye konuştu.