Burdur Belediye Başkanı Ercengiz: 2019 sosyal demokratların yılı olacak

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz: 2019 sosyal demokratların yılı olacak

Anadolu’da AKP’den belediye alarak öne çıkan CHP’li Ercengiz, gelecek seçimlerden umutlu olduğunu bildirdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2019 yılının sosyal demokrat belediyelerinin yılı olacağını belirterek, “Önümüzdeki seçimler için umutluyum” dedi.

Ercengiz, YURT’a yaptığı açıklamada, büyük borçlarla devraldığı belediyede, ilk iş olarak borçları erittiklerini, bundan sonraki hedefin büyük projeleri hayata geçirmek olduğunu kaydetti. Ercengiz, şöyle konuştu:

“Bir büyük belediye başkanı olan ağabeyim, ‘Bir belediye başkanı 2 dönem için seçilir’ demişti. İlkinde halka hizmet eder, yurttaş küçük hatalarını telore eder. İkinci döneminde ise büyük projelerini hayata geçirerek o şehirde kalıcı olur. İşte biz de bunu yapıyoruz. Önce borçları temizledik. Şimdi büyük projeleri hayata geçireceğiz. Devasa bir katık atik tesisi kuracağız, Burdur’un 40 yıllık alt yapı sorununu çözmüş olacağız. Ancak İller Bankası, Avrupa'dan aldığımız krediyi engelliyor. Çağdaş, uygar bir kent kurduk. Bisikleti yaygınlaştırdık, sessiz kent için motor kullanımını kent içinde azalttık. Yaptığımız güzel işleri devam ettireceğiz.”