Burhan Kuzu, muhalefeti çocukların umutlarını tüketmekle suçladı

Burhan Kuzu, muhalefeti çocukların umutlarını tüketmekle suçladı

Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, canlı yayında Almanya vatandaşı olmak istediğini söyleyen çocukla ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla NTV'de düzenlenen canlı yayına katılan çocuklardan biri gelecekte Alman vatandaşı olmak istediğini dile getirmişti. Canlı yayının görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmış, tartışılan başlıklar arasına girmişti. 

Konuyla alakalı Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'dan ilginç bir açıklama geldi. Kuzu, çocuğun Almanya vatandaşı olmak istemesinin sebebinin 'yıkıcı muhalefet' olduğunu iddia etti. 

Ülkemizde çocukların tecavüze uğradığı, öldürüldüğü, eğitim çağında sigortasız ve ucuz iş gücü olarak çalışmak zorunda bırakıldığı bir düzen yokmuş gibi suçu muhalefete yıkan Kuzu, "Türkiye'yi terk edip, Almanya'da okumak ve sonrasında Alman vatandaşı olmak isteyen o yavrumuza bugüne kadar Türkiye'yi öcü gibi gösteren, Türkiye'yi sürekli Avrupa'ya şikayet eden yıkıcı muhalefetimizdir. Çocuklarımızın umutlarınızı tükettiniz Kemal bey. Çok yazık" ifadelerini kullandı. 

İşte o açıklama: