Burhanettin Kocamaz’ın adaylığı için yeni formüller gündemde

Burhanettin Kocamaz’ın adaylığı için yeni formüller gündemde

İYİ Parti, Mersin'de aday gösterilemeyen Burhanettin Kocamaz ile ilgili yeni formüller arıyor. Buna göre, YSK itirazı sonuçlanmazsa CHP, SP veya DSP'den birinin kentteki adayını 3 Mart'a kadar çekerek, Burhanettin Kocamaz'ın seçime girmesini değerlendirecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz’ın evrakının, İl Seçim Kurulu Başkanlığına başvurunun sona erdiği saat 17.00’den 26 dakika sonra sunulmasıyla ortaya çıkan adaylık krizini aşmak için İYİ Parti çözüm yolları arıyor.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itirazın olumsuz sonuçlanması halinde, CHP, SP veya DSP’den birinin kentteki adayını kesin aday listelerinin ilan edileceği 3 Mart’a kadar çekip, yerine Burhanettin Kocamaz’ın seçimlere girme ihtimalinin değerlendirildiği öğrenildi.


Bu kapsamda, İYİ Parti’nin SP ve DSP ile görüşme yaptığı ileri sürüldü. 

Diğer taraftan, ortaya çıkan durum nedeniyle görevden alınan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca’nın ise başvuru saatinde Kocamaz ile seçim çalışması yaptığı ileri sürüldü. Bugün konuyla ilgili Ankara’da konuşan Kocamaz, “Genel Merkezimiz evrakların teslimiyle ilgili bir arkadaşı görevlendirmiş. Artık nedenini tam bilemiyoruz; ama daha önce Cumhur İttifakı adayının 1,5 ay önce söylediği bir söz vardı. ‘Göreceksiniz Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’den de aday olamayacak’ gibi. Herhalde onun içini doldurmaya çalıştılar” dedi.

“MAALESEF İÇİMİZDEN VURULDUK”
Kocamaz, yaşanan gelişmelerin ardından dün gece saatlerinde belediye binasına gelip, kendisini bekleyen partililere seslendi. Kendilerine kumpas kurulduğunu belirten Kocamaz, şöyle dedi:

“Yapılan bütün anketlerde görüldüğü gibi seçimi şimdiden açık ara aldığımızı görenler, kumpas üstüne kumpas kurmaya çalışıyor. Bugün yaşanan hadise şeytanın aklına gelebilecek bir hadise değil. Maalesef içimizden vurulduk. Bugün, en önemli görev olan Seçim Kuruluna verilecek dosya ile ilgili yetki üzerinde olan vatandaş, sanki özellikle saat 5’ten (17.00) sonra dosyayı oraya götürüyor. Bundan yaklaşık 1- 1,5 ay önce Sayın Hamit Tuna bir açıklama yapmıştı. Bir salonda yaptığı konuşmada, ‘Sakin olun, göreceksiniz Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’den bile aday olamayacak’ demişti. Demek ki böyle bir plan varmış ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz’ın başını eğmeye hiçbir güç yetmeyecek. Bizim mücadelemiz Hak için ve halk için mücadeledir. Kim bilir bu olayın arkasında hangi derin ilişkiler var? Er ya da geç bu ortaya çıkar. Çünkü gerçeğin bir güzel huyu var, geç de olsa ortaya çıkar.”

FORMÜL BAŞKA PARTİ

İYİ Parti’nin Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmesi konusunda ikinci formül üzerinde de durduğu öğrenildi. YSK’ye yapılan itirazın olumsuz sonuçlanması halinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP) veya Demokratik Sol Parti’den (DSP) birinin, kentteki adayını kesin aday listelerinin ilan edileceği 3 Mart’a kadar çekip, yerine Burhanettin Kocamaz’ın seçimlere girme ihtimalinin değerlendirildiği öğrenildi.

Kocamaz’ın İYİ Parti’den aday olmasının mümkün olmadığı, sadece diğer partilerden birinin Büyükşehir Belediye Başkan adayını geri çekmesi halinde, Kocamaz’ı çekilen adayın yerine seçime girebileceği ifade edildi.

CHP ile İYİ Parti’nin ayrı adaylarla seçime girdiği Mersin’de, CHP Vahap Seçer’i, SP Erdal Alkan’ı, DSP ise Emrah Küçükkapdan’ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. CHP’nin Büyükşehir adayı Vahap Seçer’i geri çekip, Kocamaz’ı aday gösterme ihtimalinin kentte tartışıldığı öğrenildi. Ayrıca İYİ Parti’nin SP ve DSP ile bu konuda görüşme yaptığı ileri sürüldü.

SON SÖZ YSK’NİN
Mersin İl Seçim Kurulu yetkilileri, dün Burhanettin Kocamaz’ın adaylık ve il yönetiminin listesini tutanak tutarak kabul ettikten sonra durumu YSK’ye bildirdi. Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili son sözü YSK söyleyecek.