Bursa Belediye Başkanlığı görevine gelecek isim belli oldu!

Bursa Belediye Başkanlığı görevine gelecek isim belli oldu!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işareti ile Bursa Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Recep Altepe'nin koltuğuna, yine Erdoğan'ın önderlik ettiği görüşme sonucunda kimin geleceği belli oldu. Buna göre AKP'nin yarınki seçimde adayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olacak.

Hürriyet'in aktardığına göre, Bursa’da AK Parti İl Teşkilatı tarafından yapılan temayül yoklaması ve çeşitli araştırmalarla Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlendi.
Yarın yapılacak seçim öncesi bugün İnegöl, Osmangazi ve Yıldırım belediye başkanları AK Parti Genel Merkezi'ne çağrıldı. Burada yapılan görüşmelerin ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali akşam 17.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Erdoğan ile görüştü. 

Görüşmenin ardından Bursa'nın yeni başkan adayı Alinur Aktaş olarak belirlendi.

Yarın saat 15.00'te yapılacak meclis toplantısıyla yeni başkan seçimi yapılacak. CHP başkanlık için aday çıkarmayacağını açıklamıştı. Büyükşehir Meclisi'nde 70 AK Partili, 13 CHP, 13 MHP, 1 Demokrat Parti, 3 de bağımsız üye bulunuyor.

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

1970 İnegöl doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu. Uzun yıllar İnegöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.

Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olan Aktaş, İnegöl AKP Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçildi. Alinur Aktaş, İngilizce ve Arapça biliyor. Aktaş, evli ve 2 çocuk babası