Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu. Altepe, "Allah'a şükür yolsuzlukla anılmadık. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz. Bu şartlarda hizmet etme şansım kalmadı. Alnımız ak, başımız dik" ifadelerini kullanarak" istifa ettiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katıldı. Altepe'nin burada yaptığı konuşmada istifasını açıklayacağı bekleniyordu fakat istifasını açıklamadı. Açılışta emeği geçen herkese teşekkür eden Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve hiçbir hükümet üyesinin adını anmaması dikkat çekti.

"ALLAH'A ŞÜKÜR YOLSUZLUK, TEMBELLİK VE İSTİSMARLA HİÇ ANILMADIK"

Altepe açılış konuşmasının ardından tekrar kameraların kaşısına geçerek bu kez istifa ettiğini açıkladı.

Başkan Recep Altepe, görevinden istifa ettiğini açıklayarak, “Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil, hizmet ilkesini elbette sonuna kadar sürdüreceğiz. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz. Çatışmayacağız. Hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya hiç yanaşmayacağız. Bu şartlarda Bursa’mıza, hemşehrilerimize, ülkeme hizmet imkanının kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibariyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.

Recep Altepe'nin açıklamalarının satır başları şöyle:

Özellikle son günlerdeki gelişmeler ile ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. Bursalı hemşehrilerimizin dert ve sıkıntılarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz bu işi ibadet olarak görüyoruz.

Özellikle Bursalı hemşehrilerimiz arasında ayrımcılık yapmamaya özen gösteriyoruz.

Dedikodu üretecek tüm eylemlerden kaçındık. Belediye Başkanlığı görevine başladığım andan itibaren şirketlerimi de kapattım.

Allah'a şükür yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç anılmadık.

Girdiğimiz her seçimde oyumuzu artırdık ve 16 Nisan'da büyükşehirlerde yüzde 52'nin üzerine çıkan tek yer olduk.

Böyle bir teşkilat tecrübesi olan ve ömrünü davaya aramış birisi olarak hep hizmet konusunda adımlar attık. Hiç kavgadan yana olmadık. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz. Bu şartlarda hizmet etme şansım kalmadı. Alnımız ak, başımız dik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.