CAL velilerinden Sabah'a tepki geldi!

CAL velilerinden Sabah'a tepki geldi!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri dünkü Sabah gazetesinde kendileriyle ilgili yer alan haberlere tepki gösterdi.

BirGün'de yer alan habere göre, Sabah gazetesinde, velilerin illegal örgütlerden emir aldığı iddia edilirken, veliler PKK ile ilişkilendirildi.

Veliler BirGün’e yaptığı açıklamada, “İtiralar için yargıya başvuracağız. Destek veren arkadaşlarımızın içi rahat olsun, bu iftiralar, yalnız ve yalnız çocukları için laik ve bilimsel eğitimden yana mücadele veren anne babalara asla yapışmaz. Destek veren, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

SABAH NE YAZDI? 

Yandaş Sabah, adı skandallarla anılan, öğrencilere tehdit ve hakaretlerle saldıran Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) müdürünü savunduğu haberinde velileri örgütlerle ilişkilendirdi; Okul Aile Birliği yöneticilerinin "derdinin aslında eğitim olmadığını" ve hedef gösterdiği veliler hakkında soruşturma başlatılacağını yazdı.

Sabah'ın haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Bir haftadır Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’e yönelik CHP ve PKK medyasının yaptığı saldırının perde arkası ortaya çıktı. Okul Aile Birliği yöneticileri Nilgün Kamakgün ve Melek Görk’ün ideolojik sol örgütleri tahrik ederek yaptığı provokasyon CHP ve PKK medyasında geniş yer bulması üzerine tartışma farklı bir boyut kazandı. Öğrencilerle iyi iletişim kurmaya çalışan Müdür Necati Yener hakkında başlatılan iftira kampanyasının arkasında ise ideolojik nedenlerin yattığı öğrenildi."