Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bugün törenler düzenlenecek.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü bugün yurt genelinde etkinliklerle kutlanacak, şehitler de anma törenleriyle anılacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014’te başlanan Troya Müzesi ve Hisarlık Tepe mevkisinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi de törenle açılacak.

'GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ'

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Çanakkale, bizim ortak değerimiz. Bu hassasiyetle buraya gözümüz gibi bakıyoruz. Yoğun katılımla, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaya hazırız” dedi. 

TROYA MÜZESİ

Yapımına 2014’te başlanan ve 5 bin yıllık geçmişe sahip Tevfikiye köyü sınırlarındaki Troya Müzesi’nin resmi açılışı da bugün yapılacak. 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 12 bin 750 metrekare kapalı alandan oluşan müze, yaklaşık 75 milyon liraya mal oldu.

'TIBBİYELİLER ŞEHİT DÜŞTÜ'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “1915 yılında Tıbbiye’ye kaydolan 1. sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale’de şehit düştü ve bu nedenle de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane 1921 yılında hiç mezun veremedi” dedi.