Canan Hanım'a 'sarımsak ve soğan’ kullanma önerisi...

Canan Hanım'a 'sarımsak ve soğan’ kullanma önerisi...

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun YURT Gazetesi için kullandığı ‘paçavra’ ifadesine tepkiler durmak bilmiyor. YURT yazarı ve eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Canan Hanım’a yazdığı açık mektupta, “Siz ve sizin gibilerin CHP’nin yakasından düşmesiyle, partinin “anti-emperyalist” özüne dönmesi mümkün olabilecektir” dedi. Gürel, 'Sağı ve solu ayırt edebilmesi için de Canan Hanım'a, sarımsak ve soğan kullanma' önerisinde bulundu.

YURT yazarı ve Dışişleri eski Bakanlarından Şükrü Sina Gürel, Canan Kaftancıoğlu’na, ‘Sağı-solu ayırt etmesi için sarımsak ve soğan kullanma önerisinde bulundu. Gürel, Kaftancıoğlu’na hitaben, “CHP’deki değişimi sizden, İstanbul İl Başkanlığından başlatmak uygun olacaktır. Siz ve sizin gibilerin CHP’nin yakasından düşmesiyle, partinin “anti-emperyalist” özüne dönmesi mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.

Şükrü Sina Gürel, “Canan Hanım’a açık-kısa mektup” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “Sizi tanımıyorum. Ancak YURT’ta yazdığım için, gazete hakkında söylediklerinizin bir yanıt gerektirdiği kanısına vardım. “Emekçiler hariç, paçavra” sözlerinizden alınmak için yeteri kadar nedenim var” dedi. Gürel, şunları kaydetti:

“Üstelik bendeniz de yirmili yaşlarımdan bu yana kendimi “düşünce üretimi” alanındaki emekçilerden biri sayıyorum.

Bilmem, sizin “emek” ölçütünüz nedir?

Bir yandan CHP’nin sıfatsız bir üyesi olarak; öte yandan da Yurt ile ilgili söylediklerinizi üzerime alınarak, sizden bazı ricalarım olacak:

CHP’deki değişimi sizden, İstanbul İl Başkanlığından başlatmak uygun olacaktır.

Siz ve sizin gibilerin CHP’nin yakasından düşmesiyle, partinin “anti-emperyalist” özüne dönmesi mümkün olabilecektir.

Bir de, sağı- solu ayırt etmek için, sarımsak ve soğan kullanabilirsiniz!”