Çavuşoğlu: Neden bunlara sessiz kalıyorsunuz?

Çavuşoğlu: Neden bunlara sessiz kalıyorsunuz?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Oradaki tüm Hristiyan çocuklarını alıyorlar zorla Türk ordusunun karşısına, ÖSO’nun karşısına dikiyorlar. Adeta canlı kalkan. Bunlar çocuk" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta düzenlenen bir etkinliğe katıldı.

Afrin’de devam eden operasyonlara ilişkin açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Dün Süryaniler Kongresi Başkanının açıklamasını gördünüz. Oradaki tüm Hristiyan çocuklarını alıyorlar zorla Türk ordusunun karşısına, ÖSO’nun karşısına dikiyorlar. Adeta canlı kalkan. Bunlar çocuk. Ne diyor, ‘bizim mallarımızı ve mülklerimizi elimizden alıyor YPG’ diyor. Biz Türkiye olarak bunu söylediğimizde kulak asmıyor. Biz ayrım yapmıyoruz vatandaşlarımıza. Bunlar Hristiyan, bizim vatandaşlarımız, kardeşlerimiz. Türkiye’de ve dünyanın her yerinde Süryani var ama Suriye’de daha çok var. Niye duymuyorsunuz bunun feryatlarını. Hani insan hakları konusunda hassastınız. Hani birebir operasyona karşı değiliz ama insani konularda hassasız, siz de hassas olun diye cürret göstererek bize ders vermeye çalışıyorsunuz. Neden bunlara sessiz kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Bir de diyor ki; 'YPG, Fırat’ın doğusundan DAEŞ’lileri buraya getirdi, daha öncede hapiste tuttuğu DAEŞ’lileri serbest bıraktı şimdi Türkiye’ye karşı beraber saldırıyorlar'. Bunu diyen Dünya Süryaniler Kongresi Başkanı ve 'Suriye’deki Süryanilerden aldığımız bilgiyi paylaşıyoruz' diyor" diyen Çavuşoğlu, "Bizim yaptığımız operasyon sadece Türkiye’ye yönelik bir tehdidi yok etme değildir, Suriye’ye huzuru getirecek, istikrarı, barışı getirecek, Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyondur" şeklinde konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bazıları işte bu işgale dönmesinmiş. Hiç merak etmesinler biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Zamanında tüm ülkeleri kıtaları işgal edecek ülkeler olarak görenler ve orada sömürenler de Türkiye’yi de kendileri gibi zannediyorlar, düşünüyorlar. Bunların işte biz, geçmişini çok iyi biliriz. Geçmişte nasıl sömürgeci olduklarını biliyoruz. Şimdi Afrika’ya gittiğimiz zaman Afrika ülkelerinin liderleri bize söylüyor. Daha önce gelenlerden farklısınız siz diyorlar. Siz insan gibi geliyorsunuz, bize de insan gibi muamele ediyorsunuz, bizden bir şey istemiyorsunuz, tam tersi sizin için ne yapabiliriz diye soruyorsunuz, biz buna alışık değiliz diyorlar."