Çavuşoğlu'nun 19 Mart'taki ABD toplantısı ertelendi

Çavuşoğlu'nun 19 Mart'taki ABD toplantısı ertelendi

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy "19 Mart'ta Washington'da gerçekleşecek toplantı ertelendi" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çavuşoğlu'nun ABD'de yapacağı Menbiç görüşmesinin ertelendiğini açıkladı. Aksoy, "19 Mart'ta Washington'daki toplantı ertelendi" dedi.

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rex Tillerson'ı görevden almasının ardından görüşmenin ertelenebileceğini ifade etmişti.

ABD Başkanı Trump önceki gün Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden almıştı. ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı ise Mike Pompeo olmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 19 Mart'ta yapacağı ABD ziyareti ertelendi. Diplomatik kaynaklar, Çavuşoğlu'nun 19 Mart'taki ABD seyahatinin ertelendiğini açıkladı. Çavuşoğlu'nun ziyaretinde özellikle Menbiç konusunun gündeme gelmesi bekleniyordu.

Türkiye ile ABD arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele, Irak ve Suriye konularında görüşmeler yapılması için üç teknik komite kurulmuştu.

Bunlardan Suriye komitesinin ilk toplantısı, kısa süre önce ABD'de yapılmıştı.

Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile dün Moskova'da yapılan Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) toplantısında bir araya gelmiş ve "19'unda Washington'da bir görüşmemiz olacaktı ama şimdi Rex Tillerson görevden ayrıldığı için bu ertelenebilir. Ne yapacağımızı görüşüyoruz." demişti.

TILLERSON'IN GÖREVDEN ALINMASI

ABD Başkanı Donald Trump, iki gün önce Twitter hesabından, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu, Pompeo'nun yerine ise Gina Cheri Haspel’i atadığını açıklamıştı.

Trump, Rex Tillerson'ı Dışişleri Bakanlığı görevinden alma kararını kendisinin verdiğini belirterek İran ile yapılan nükleer anlaşma konusunda Tillerson ile farklı düşündüklerini vurgulamıştı.