Cem Bialetti işçileri grevde

Cem Bialetti işçileri grevde

Ev ve mutfak eşyaları fabrikası olan Cem Bialetti'de çalışan işçiler grev başlattı.

Kocaeli Başiskele'de bulunan Cem Bialetti ev ve mutfak eşyaları fabrikasında, sendika ve patronlar arasındaki toplu iş sözleşmesi süreci 21 Kasım 2018 tarihinde başladı. 23 Ocak 2019 tarihinde, yani uyuşmazlık sürecinde patronlar ilk ücret ve ücrete bağlı maddelerle ilgili tekliflerini yaptılar. Ancak patronların enflayon oranının altında ücret tekif etmesi üzerine, sendika bu teklifi reddetti. 

Böylelikle 1 Ocak 2019-31 Aralık 2020 tarihleri arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamış oldu. 

Birleşik Metal İş Sendikası konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"Sendika olarak, Cem Bialetti işyerinde çalışan üyelerimiz ile yaptığımız son bir değerlendirme toplantısı sonucu, verilen teklifin talepleri karşılamaktan uzak olduğu ortak görüşüne varılarak hep birlikte greve çıkma kararı verilmiştir. Bunun üzerine Sendikamız da grev pankartını Kocaeli’deki Fabrika ile İstanbul’daki Genel Merkez binasına asarak grevi başlatmıştır. Cem Bialetti grevinin başta Cem Bialetti’de çalışan Sendika üyelerimize ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını dileriz."