Cem Küçük'ten 'Ceren Kenar' açıklaması: Ayrılmadı, kovuldu

Cem Küçük'ten 'Ceren Kenar' açıklaması: Ayrılmadı, kovuldu

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, Ceren Kenar'ın Sevan Nişanyan'la ilgili tweeti nedeniyle işten atıldığını söyledi. Küçük, Kenar’ın Sevan Nişanyan’ın cezaevinden firar ederek yurtdışına çıkması üzerine Twitter’dan yaptığı paylaşım nedeniyle işten atıldığını iddia etti.

Ceren Kenar, bugün 2013 yılından bu yana köşe yazarlığını sürdürdüğü Türkiye gazetesinden ayrıldığını duyurmuştu. Kenar, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Artık Türkiye gazetesinde ve başka bir mecrada yazmayacağım” ifadesini kullanmıştı.

‘AYRILMAMIŞ BİLAKİS KOVULMUŞTUR’

Cem Küçük ise Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Ceren Kenar’ın bir yalanını ifade etmek ve medya camiasını doğru bilgilendirmek durumundayım. Ceren Kenar kendi isteğiyle gazetemizden ayrılmamış, bilakis kovulmuştur. Kenar’ın suçu ve suçluyu öven kriminal bir tweeti sebebiyle kurumumuz böyle bir işlem yapmıştır. Türkiye gazetemiz bir suçlunun hapisten kaçmasını överek suç işleyen bu şahsı ilkeleri gereği atmıştır. Peygamber Efendimize iftiralar atan mücrim şahsın hapisten kaçmasının övülmesi asla kabul edilemez. Bu TCK’ya göre de suçtur.”

Küçük, mesajının sonuna “İşte ilgili şahsın suç içeren ve Peygamberimize iftiralar atan mücrimin hapisten kaçmasını öven twiti budur” diyerek Kenar’ın paylaştığı mesajın görselini ekledi.