Cem Vakfı Başkanı’ndan Karamollaoğlu için flaş sözler…

Cem Vakfı Başkanı’ndan Karamollaoğlu için flaş sözler…

Cem Vakfı ve AVF Onursal Başkanı Prof. Dr. Doğan, SP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Karamollaoğlu için dikkat çeken ifadeler kullandı. İzzettin Doğan, Madımak olayları döneminde Karamollaoğlu’nun belediye başkanlığının ‘tatsız bir tesadüf’ olduğunu belirtirken, ‘Siyasal İslamı doğru anlamda o temsil ediyor’ dedi.

Gazeteci Adnan Bulut ve Zafer Arapkirli’nin Cem TV’de sunduğu Seyri Alem programına konuk olan Cem Vakfı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan,  Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’na ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Adnan Bulut’un, ‘Saadet Partisi alevi meselesine nasıl bakıyor’ şeklindeki sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Doğan, Madımak olayları döneminde Karamollaoğlu’nun belediye başkanlığını ‘tatsız bir tesadüf’ olarak değerlendirdi. Doğan, Karamollaoğlu için şu sözleri dile getirdi:

“Konuşmaları ile bilge kişi imajını yansıtıyor. Siyasal İslamı doğru anlamda o temsil ediyor. Doğru şeyler söylüyor. Devlet adamlarına sorumluluklarını hatırlatıyor, İslamda olması gerekenin ne olması gerektiğini açık açık söylüyor, onun için de tavır alıyor. Başka bir İslamı savunan partiye karşı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın önderliğini yaptığı ve Türkiye’deki deki Müslümanlarla yetinmeyip, Türk ve dünya Müslümanlarını aynı bayrak altında toplamaya çalışan bir yaklaşım içinde olmasına rağmen…

‘DOĞRUSUNU O SÖYLÜYOR’

Ama doğru analizi yapan Sayın Karamollaoğlu. Onun için kendisini takdir ediyorum. Düşünceleriyle hemfikir değilim ama bir hoca olarak takdir ediyorum. Önemli olan, benim gibi düşünmesi değil, kendi içinde çelişkiye düşmeden, barışa katkı sunacak şekilde bir siyasetçinin yorumlamasıdır. Bana göre dünyada bir sıralama yapacak olsanız, en başa neyi koyarsınız değer olarak diye sorsanız, barışı koyarım. Barıştan daha önemli bir değer tanımıyorum.”

İŞTE O AÇIKLAMALAR: