'ABD'nin hedefi Rusya ve İran'ı haritadan silmek'

'ABD'nin hedefi Rusya ve İran'ı haritadan silmek'

Rusya'nın Suriye'deki terörle mücadele operasyonunun 2. yılı dolayısıyla Ortadoğu'daki durumu analiz eden uzmanlar, Rusya'nın iki yıllık süreçte terörle mücadele için büyük bir koalisyon oluşturduğunun altını çizdi. Bir uzmana göre ABD'nin hedefi, Rusya ve İran'ı yok etmek.

Sputnik'e konuşan askeri uzman Muhammed Abbas, Beyaz Saray'ın tüm çabalarına rağmen Rusya, Suriye, İran, Irak ve BRICS ülkelerinin terörle mücadele için etkili bir güç oluşturduğunu belirtti.
Abbas, bu ülkeler arasındaki koordinasyon, istihbarat değişimi ve Suriyeli subayların etkin çalışmaları sayesinde yüksek isabetli operasyonlar düzenlediğini ve sahada zaferler kazanıldığını kaydetti.

'ABD, ÇATIŞMALARI FARKLI BÖLGELERE YAYIYOR'

ABD'nin planlarından vazgeçmediğini ve çatışmaların Myanmar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Rusya'nın güneyindeki eski Sovyet ülkelerine yayıldığına dikkat çeken Abbas, Washington'un amacının Rusya, İran ve bölgedeki diğer ülkeleri yok etmek olduğunu vurguladı. 

ŞİLLİ: ABD GİBİ AGRESİF ÜLKELER EL KAİDE VE IŞİD'İN KURUCUSU

Siyaset bilimci Ekrem el Şilli'ye göreyse terörün arkasında ABD gibi agresif ülkeler var ve El Kaide, IŞİD ve El Nusra Cephesi (yeni adıyla Fetih el Şam) gibi örgütler bunlar tarafından kuruldu.

Dolayısıyla ABD ve müttefiklerinin terörle savaşmadığını aksine terörü desteklediğini belirten Şilli, Rusya, Suriye ve İran'ın ise teröre başarıyla karşı koyan ülkeler olduğunun altını çizdi.
 
'ABD, ORTADOĞU'YU BÖLME PLANLARINDAN VAZGEÇMEDİ' 

Öte yandan Şilli, ABD'nin Ortadoğu'yu bölme planlarından vazgeçmediğini de kaydetti.

Irak'ta Kürt devleti kurma adımının bu planın parçası olduğunu söyleyen Şilli, "Eğer IKBY bağımsızlığını ilan ederse, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgeler de bu oluşuma dahil olmak isteyecek. Gelecekte bu durum, bölgenin tamamının bölünmesinin nedeni olacak ve ABD'nin istediği de tam olarak bu. Zira Washington, planlarından vazgeçmedi" ifadelerini kullandı. 

Şilli, Rusya ve bölge ülkelerinin ABD'ye karşı koyacağını da vurguladı.