Çevre Bakanı'ndan Tuzla'daki kimyasal atık açıklaması

Çevre Bakanı'ndan Tuzla'daki kimyasal atık açıklaması

Çevre Bakanı Özhaseki Tuzla'daki kimyasal atıkla ilgili konuştu.

'Bunu yapanlara cezalar uygulanacak, işletmenin kapatılmasına kadar gidebilir. Tabi savcılarımız da olayı araştırıyor. Bizi ilgilendiren tarafı çevreyi kirletme hususu. Şu an oradaki maddenin ne olduğu tespit edildi, şimdi kimin kullandığı araştırılıyor. Şu anda korkacak bir şey yok' dedi.

İstanbul’un sanayi bölgelerinden Tuzla İlçesi’nde İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane mahallelerini etkileyen keskin koku, korku ve paniğe neden oldu. Kokunun Şifa Mahallesi, Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi üzerinde bulunan ve İSKİ tarafından kapatılan kanalizasyon sistemine özel bir vidanjör kamyonu tarafından boşaltılan kimyasal atık sonucu meydana geldiği, buradan da 2 km uzaklıktaki mahallelerde açığa çıktığı belirtildi.

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Tuzla'daki kimyasal paniğe ilişkin, "Olayı savcılıklarımız da soruşturuyorlar. Şu anda oradaki maddenin ne olduğu tespit, edildi ismi konuldu. Korkulacak bir şey yok, arkadaşlar her şeyi denetim altına aldıklarını söylediler, çalışmaları sürdürüyorlar" açıklamasında bulundu.