CHP, Abdullah Gül’ün de nabzını tuttu: Zor karar için son 10 gün...

CHP, Abdullah Gül’ün de nabzını tuttu: Zor karar için son 10 gün...

İttifak görüşmelerinden başka bir formül çıkmazsa, CHP kendi içinden muhafazakâr, milliyetçi ve Kürt seçmenlerin oyunu da alabilecek bir ismi aday gösterecek. Arka kapı diplomasisini yürüten ekip ise parti içi adaylar konusunda rapor hazırlarken, Abdullah Gül’ün de nabzını tuttu. Gül’ün, ‘hain damgasını’ yememek için CHP ya da başka partilerin değil, bağımsız aday olmayı isteyeceği konuşuluyor.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek;  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği arka kapı diplomasisini yürüten önemli bir isimle yaptığı görüşmeyi aktarırken, Cumhurbaşkanı aday adaylarının isimlerinin tamamının CHP’de olduğu bilgisini aldığını kaydetti. Zeyrek, “Eğer ittifak görüşmelerinden başka bir formül çıkmazsa, CHP kendi içinden muhafazakâr, milliyetçi ve Kürt seçmenlerin oyunu da alabilecek bir ismi aday gösterecek” dedi.

GÜL’LE GÖRÜŞME

Zeyrek, ‘Gül’ün zor kararı’ başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde, şunları kaydetti:

“Arka kapı diplomasi ekibi hem parti içi adaylar konusunda rapor hazırlamış, hem Abdullah Gül’ün nabzını tutmuş.

Kaynağıma, “Gül Cumhurbaşkanlığı adaylığına olumlu bakıyor mu” sorusunu yöneltince net bir yanıt alamadım, çünkü o da Gül’den net yanıt alamamıştı. Hatta yanıtı bir kenara bırakın Gül, sinyal dahi vermemişti.

Kaynağım sadece şu yorumu yapabildi:

“Seçim tarihi açıklanmadan önce görüşüyorduk, o da çok temkinli davranıyordu. Erken çıkış yapmak da geç kalmak da istemiyordu. Ancak artık tarih açıklandı ve bir hafta 10 gün içinde karar vermek zorunda. Nasıl bir tavır sergileyeceğini bilmiyoruz. Aday olur mu bilmem ama geçmişte çok duyduğumuz ‘Tayyip Bey’e rakip olmaz’ inancının artık zemini kalmamış. Doğru formül bulunursa aday olabilir.”

Peki doğru formül ne olabilir? Gül’ün hassasiyet gösterdiği konular neler?

Gül’le zaman zaman görüşen kaynağım, “Eski dava arkadaşlarının çok tepkisini çekmemek, oradan ‘hain’ damgasını yememek için CHP’nin adayı olmaz. Hatta başka partilerin de adayı olmayıp ‘partiler üstü’ bağımsız bir aday olmak ister” dedi.

İYİ Parti kendi adayını Meral Akşener olarak açıkladı. O nedenle Gül ismi üzerinde daha çok Saadet Partisi ve CHP duruyor. Görüşmeleri Saadet Partisi yürütüyor.”