CHP Bahçelievler kongresinde 6'ncı kez karar çıktı: Erteleme ya da iptal yok

CHP Bahçelievler kongresinde 6'ncı kez karar çıktı: Erteleme ya da iptal yok

CHP İstanbul Bahçelievler ilçe kongresi hakkında 6. kez karar çıktı: Erteleme ya da iptal kararı söz konusu değil.

CHP’li yöneticiler, YSK ve ilçe seçim kurulundan aldığı bilgiye göre Bahçelievler ilçe kongresi hakkında hiçbir erteleme ya da iptal kararı söz konusu değil.

Daha önce, Bahçelievler Siyavuşpaşa mahallesinde yapılan delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığına dair İstanbul il yönetimi YSK’ya müracat etmiş, YSK mahallenin ilçe kongresine katılmamasına karar vermişti. İlçe seçim kurulu tarafından bu karar bozulunca, YSK tekrar iptal etmişti. Yaklaşık 4 kez ilçe seçim kurulunun kararını bozan YSK, bugün nihai kararını verdi. YSK’nın verdiği karara göre Siyavuşpaşa mahallesi ilçe kongresine katılmayacak.

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra Bahçelievler ilçe yönetiminden partililere; seçimin ertelendiğine dair bir mesaj atıldı. Fakat bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bahçelievler ilçe kaymakamı ile görüşen parti yetkilileri iptal ya da erteleme kararı olmadığını teyid ettiler. Buna göre, kongre aynı gün ve saatte gerçekleşecek. İlçe kulislerinde bu mesajın, kongre delege yeter sayısı toplanmasın diye atıldığı konuşulurken yarın yapılacak kongrenin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. (haberter.com)