CHP Başakşehir'de Özgür Karabat yeniden aday!

CHP Başakşehir'de Özgür Karabat yeniden aday!

CHP İstanbul Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, yeniden aday oldu.

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, önümüzdeki CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı. CHP Başakşehir İlçe Başkanığına tekrar adaylık için teşkilat içinden kendisine yoğun destek ve talepte bulunulduğunu belirtti.

Özgür Karabat'ın mesajı şöyle;

DEGERLİ YOL ARKADAŞLARIM;

Onbeş yıllık AKP iktidarı, kendi deyimleri ile "yorgunluk dönemini" girmiştir. Dış politikada herhangi bir yörünge tutturamamış, dünyada yalnızlaşmış, esen rüzgarlara göre dış politikayı yürütmektedir. İçeride, her geçen gün ekonomik kriz beklentisi artmakta, yatırımlar durmuş, ülkenin temel sektörleri tekstil, turizm ve inşaat kepenk kapatma noktasına gelmiştir. Sıcak para hareketi ile alınan nefeslerin de yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Reza Sarraf olayı sonrasında, ne yazık ki, Türk bankacılık sistemi uluslararası alanda ciddi cezalar ile karşı karşıya kalabilir. 
Öte yandan, dün Ergenekon-Balyoz, bugünlerde OHAL uygulamalarıyla Türkiye ciddi bir hukuksuzluk süreci ile karşı karşıyadır. Otoriter rejim, her geçen gün daha fazla yoğunlaşırken; medya, yargı, yasama ve yürütme tek elde toplanmış durumdadır. Toplumdaki “Adalet” talebi ete kemiğe bürünmüş, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlatılan yürüyüş, son dönemin hem temel sorunu hem de muhalefet anlayışı açısından önemli bir yol gösterici olmuştur.
Sürekli kulaklarda çınlatılan "padişahım çok yaşa" anlayışının ve tek adam rejiminin; “Ortak Akıl” veya “Meclis Aklı” kullanmayan bir yönetim erkinin, Türkiye’nin temel problemlerini çözemeyeceği gibi daha da ciddi sorunların doğurucusu olacağı çok açıktır.
Bu ülke kurulurken atalarımız, önce Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinde sonra Meclis ve Cumhuriyet çatısı altında birleşmişler, aynı anda emperyalistlere karşı topyekün bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir. Bu tarihsel deneyim, bizim için bugün de toplumsal refah, hukuk devleti, özgürlük, demokrasi ve bağımsızlık ülküsünde yeniden birleşmemiz açsından en güzel örnektir.  
Önümüzdeki günlerin en temel görevi olarak, merkezi anlamda başlatılan “CHP: Türkiye’nin Birleştirici Gücü” olma sürecinin yerel ağları muhakkak örülmek zorundadır. Hiç şüphesiz, yerel seçimlerden önce oluşturulacak kuvvetli bir muhalif cephenin bir araya getirici gücü olarak kendimizi konumlandırmalıyız. Bu konuda  "hayır "kampanyasında ciddi bir birikim sağladığımız somut bir gerçekliktir.
Başakşehir’de yüzde 47’ye yaklaşan “HAYIR” oyu, bir yerel seçim zaferinin habercisidir. “Nasıl bir Başakşehir, nasıl bir yönetim ve nasıl bir belediye başkanı” sorularının cevabını kendi dışımızdaki siyasi, sivil topluluklar ve yurttaşlarla birlikte aradığımız bir süreci örgütlemeliyiz. Bu sürecin, ilçedeki siyasi oluşum ve ilişkileri bilen, tanıyan; en geniş ilişki ağını örgütleyebilecek ve ilçedeki muhalefetin en azından sandıkta bütünleşmesini sağlayabilecek bir birikimi olan ilçe başkanı tarafından yürütülmesi üyelerimizin ortak talebi olmuştur. Bu politik hattın bir kanıtı ve yakın zamanda inşa ettiğimiz bir deneyimi olarak, partimizin İstanbul ilçe kongreleri içinde Başakşehir CHP örgütünün kongre süreci adaletin, katılımın,  karşılıklı saygı, birlik ve bütünleşmenin bir örneğini oluşturmaktadır.

CHP Başakşehir Örgütü olarak, gerek yaptığımız delege toplantılarında gerekse patimizin mahalle başkanları, gençlik ve kadın kolu, komisyon başkanları, meclis grubu ve yönetim kurlu toplantılarında sahsımın ilçe başkanlığına tekrar aday olması, büyük çoğunluğun görüşü olarak öne çıkmıştır.
Siyasi kararlarında örgütünün düşüncesine daima değer veren bir birey olarak, Başakşehir’de önümüzdeki dönem yerel yönetime aday olmayacağımı önceki kongremizde beyan etmiştim. Evet, yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday değilim ama partimi yerel iktidar yapacak bir ilçe örgütü yapılandırması ve örgütsel eylemlilik ortaya konması için İlçe Başkanlığına adayım.
Ülkemizin ve İlçemizin içinde bulunduğu mevcut şartları da göz önünde bulundurarak, İlçe Başkanlığı adaylığımı Başakşehir ilçe örgütünün değerli delegelerinin tercihine sunacağım.
Bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla,
Özgür Karabat