CHP'de değişimin önünü hangi milletvekilleri tıkıyor?

CHP'de değişimin önünü hangi milletvekilleri tıkıyor?

‘CHP’de parti içi muhalefetin önündeki en büyük engel, Kılıçdaroğlu’nun gözünden düşenlerin, ön seçimde tekrar gelebilmek için solu dillerine pelesenk etmeleridir’ yorumu yapılırken, Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in, şimdi ön seçimi ağızlarından düşürmeseler de ilk milletvekili seçildiklerinde merkez atamasıyla geldiklerini unutmamalarında fayda olduğu belirtildi.

YURT yazarı Mehmet Yurtseven, “CHP içi muhalefetin önündeki en büyük engel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünden düşen milletvekillerinin ya da eski genel başkan yardımcılarının ön seçimde tekrar milletvekili olabilmek için sol ve sosyal demokrasiyi dillerine pelesenk etmeleridir” dedi.

Yurtseven, ‘CHP’de değişimin önünü kimler tıkıyor?’ başlıklı yazısında, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in başını çektiği sol kanadın, 36. Kurultay’da bir manifesto yayınladığını hatırlatarak, şimdi de yeni tüzük ile ilgili çalışmalar yaptıklarının konuşulduğunu kaydetti. Yurtseven, şunları yazdı:

“Hafta sonu yapılacak olan Tüzük kurultayında madde madde önerge verecekleri dilden dile dolaşıyor.

Demokratik, katılımcı ve sol bir tüzük için önergeler vereceklermiş.

Kusura bakmasınlar ama...

Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner ilk milletvekili seçildiklerinde merkez atamasıyla geldiklerini unutmamalarında fayda var.

Şimdi medya aracılığıyla örgüt tabanında tanındıkları için ön seçim ağızlarından düşmüyor. 

Ben solcuyum diyen bir insanın ilk başta nasıl geldiğini unutmaması lazım.

İlhan Cihaner ilk milletvekili olduğunda Denizli’de kontenjan adayı olmuştu.

‘ÖN SEÇİMİ SAVUNANLARIN…’

Ön seçimi savunan bir insanın hayatının hiçbir aşamasında kontenjandan aday olmamış olması gerekir.

Eğer ki kendisi ön seçim yapılan bir yerde seçimin ikincisinin yerine kontenjandan aday olmuşsa iki demokrasi kavramını ve sol manifesto yayınlama hikâyesini iki kere düşünmesi lazım.

Böke ve Cihaner, ideolojik netlik sağlanmalı diyor.

Bu söylemlerinde gerçekten haklılar.

Mesela Böke liberal mi sosyal demokrat mı?

İlk önce kendisi ideolojik bir netlik kazanmalı.

Cihaner Milletvekili olmadan önce Osman Kaçmaz aracılığıyla Oktay Vural’la görüştüğü söylentisini Ankara kulislerinden duymayan yoktur.

Eğer bu görüşme doğruysa İlhan Cihaner’i sosyal demokrat ideolojinin neresine oturtabiliriz?

Sorun şudur.

CHP içi muhalefetin önündeki en büyük engel Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünden düşen milletvekillerinin ya da eski genel başkan yardımcılarının ön seçimde tekrardan milletvekili olabilmek için sol ve sosyal demokrasiyi dillerine pelesenk etmeleridir.

‘SIRF BU YÜZDEN DEĞİŞİMİN ÖNÜ TIKANIYOR’

Sırf Kılıçdaroğlu’nun kendilerini tekrardan milletvekili yapmayacağı endişesine kapılanların yayınladıkları manifestolar ve kendilerini yeni lider adayı olarak piyasaya sürme çabaları gerçek CHP’lilerin ve gerçek sosyal demokratların önünü tıkıyor.

Sırf bu yüzden CHP içerisinde bir yenilenmenin bir değişimin önü tıkanıyor.

CHP’nin genç kadroları, genç sosyal demokratlar duruma müdahale etmez kendi kabuklarına çekilirse  CHP’de bir değişim bir yenilenme asla mümkün olmaz.

Bizden söylemesi…

Kızmaca darılmaca yok...”