CHP'de gündem kurultay değil…Yerel seçim için toplanacaklar

CHP'de gündem kurultay değil…Yerel seçim için toplanacaklar

CHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için topladıkları imzaları sayarken, CHP Genel Merkezi, kurultaya değil, Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimler için, geniş katılımlı "vizyon toplantısına" hazırlanıyor. İşte Genel Merkezin yerel seçimlere kadar çalışma programı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Merkezi’nin yerel seçimlere kadar planladığı çalışma programını açıkladı.

Buna göre, Ağustos ayı içinde partide 24 Haziran genel seçimlerinin sonuçlarının değerlendirmesi tamamlanacak. Eylül ayı ile birlikte de, Mart 2019 yerel seçimleri için hazırlıklara başlanacak.

Bu çerçevede Eylül ayı içinde CHP; il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanlarının da katılımıyla çok geniş bir “yerel seçim vizyon toplantısı” yapacak. Bu toplantıda CHP’nin ortaya koyacağı vizyon belgesi ile belediye seçimlerindeki hizmet vaatleri belirlenecek.

EN GEÇ KASIM BAŞINDA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELİRLENMİŞ OLACAK

Vizyon belgesinin ortaya çıkmasının ardından da, Mart 2019 seçimleri için aday belirleme süreci başlayacak. Bülent Tezcan, aday belirleme konusunda illere ve ilçelere göre farklı yöntemler kullanılacağını ifade ederek, “Öncelikle CHP örgütüne aday beklentilerini soracağız. Bunun ardından kimi yerde kamuoyu araştırması yapacağız, kimi yerde, eğer imkanlar da el veriyorsa, aday belirlemek için sandık bile koymayı planlıyoruz” dedi. Tezcan, bu sürecin de en geç Kasım ayı başlarında sona ereceğini ve CHP’nin belediye başkan adaylarının belirlenmiş olacağını ifade etti.