CHP'den 15 vekil İyi Parti'ye geçti... İlk açıklama

CHP'den 15 vekil İyi Parti'ye geçti... İlk açıklama

15 CHP'linin İYİ Parti'ye geçişiyle ilgili olarak TBMM'de önce Grup Başkanvekili Engin Altay, daha sonra Basın Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP-İyi Parti görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Engin Altay, "Anayasayı, kanunları çiğnemek konusunda hiçbir terddüt göstemiyor. YSK da buna dahil. Türkiye'nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım. Siyasi partilerin seçimlere katılma şartları belllidir. Demokrasi için direneceğiz. Yok edilen adaleti inşaa edeceğiz. YSK'nın İyi Parti'nin seçimlere katılamama kararı alması skandaldır. Siyasi organın tasavvurda bulunması kabul edilemez. YSK'nın OHAL ve iktidar baskılarına maruz kalmasına izin vermek istemiyoruz. Demokarasi bizim için değil, herkes için... Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Toplumun daha fazla kutuplaşmasına izin vermeyeceğiz. CHP olarak demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımız sürdüreceğiz. Demokrasinin kazanması için buy adımı atıyoruz. 15 milletvekilimiz CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar. Demokrasimizi için İYİ Parti'ye katılma kararı aldılar.
Türkiye ve demokrasimize hayırlı olsun. Arkadaşlarımız demokrasi gaspına zırh olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Altay İyi Parti'ye şu vekillerin geçeceğini açıkladı:

1. Burcu Köksal – Afyonkarahisar
2. Mustafa Tuncer – Amasya
3. Nihat Yeşil – Ankara
4. Hüseyin Yıldız – Aydın
5. Ahmet Akın – Balıkesir
6. Mehmet Göker – Burdur
7. Nurhayat Altaca Kayışoğlu – Bursa
8. Erkan Aydın – Bursa
9.Tufan Köse – Çorum
10. Okan Gaytancıoğlu – Edirne
11. Tacettin Bayır – İzmir
12. Çetin Arık – Kayseri
13. Fatma Kaptan Hürriyet – Kocaeli
14. Ömer Fethi Gürer – Niğde
15. Ünal Demirtaş – Zonguldak

BÜLENT TEZCAN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

15 arkadaşımız bir parti göreviyle Genel Başkanımızın talimatyla CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçmişlerdir. Bu, tarihi bir sorumluluk tarihi bir görevdir. tarih onları partilerinden ayrılan değil partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır.

Bu, zor bir görevdir. Bu attığımız adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır.

Bu tuzak dünkü YSK'daki tartışmayla açığa çıkmıştır. Kurul bir karar veremedi. Çok basit bir karar her seçimde kolaylıkla verilir. Kurul'un bu kararı pazartesiye ertelemesi sinsi planlar olduğunu göstertiyor.

81 milyon vatandaşın sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Ve şimdi bu noktada mertliği bozacak adımlar atmanın peşindesiniz er meydanı şartların yaratmak bizim görevimiz.

15 arkadaşımız fedakarca bu adımı attılar. Bu karar Türkiye'yi demokrasiye taşıma kararıdır. 24 Haziran'a kadar başka tuzakların da kurulabileceğini biliyoruz. Bu halede olduğu gibi bundan sonraki süreçte de CHP büyük demokrasi davasını zafere ulaştırmak için CHP gerekli her adımı atacaktır.