CHP'den Cumhur ittifakı açıklaması: Kimler kimlerle beraber

CHP'den Cumhur ittifakı açıklaması: Kimler kimlerle beraber

Manisa'da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'İki tane sözünden dönen, biri milliyetçiliği ayaklar altında ezen Recep Tayyip Erdoğan ile öbürü seni 'yargılamazsam namerdim' diyen Devlet Bahçeli ittifak yapacak olabilirler hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Manisa'da Akhisar Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin 2018 yılı olağan kongresi Akhisar Belediye Spor Salonu'nda yaptığı olağan kongreye katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AKP ve MHP arasından "Cumhur" ittifakına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AKP- MHP ittifakıyla ilgili "İki tane sözünden dönen biri milliyetçiliği ayaklar altında ezen Recep Tayyip Erdoğan ile öbürü seni 'yargılamazsam namerdim' diyen Devlet Bahçeli ittifak yapacak olabilirler hayırlı uğurlu olsun. Ne demek lazım; kimler kimlerle beraber" ifadelerini kullandı. 

Eleştirileri sırasında bazı AKP'lilerin ıslıklamaları ve yuhalamalarıyla karşılaşan Özel, "Elbette rahatsız oluyorsunuz, kızıyorsunuz" diyerek AKP'lilere seslendi.

Özel konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP olarak Cumhuriyet’in arkasında olacağımızı demokrasinin arkasında olacağımızı söylüyoruz. CHP olarak Atatürk’ün izindeyiz. CHP olarak parlamenter sistemin arkasındayız. Hepinizi seviyoruz. Kent atık çöp toplama konusu sıkıntıyı dile getirdi. Ülkenin kutuplaştırılmasına geçmişte birbirini eleştirenlerin bugün ittifakına karşı halkın ittifakı umuduyla hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum