CHP'den 'Esenyurt Kabe' benzetmesine tepki: Kaybedeceksiniz!

CHP'den 'Esenyurt Kabe' benzetmesine tepki: Kaybedeceksiniz!

20 Aralık'ta mevcut başkanın istifasının ardından Esenyurt Belediye Başkanı olan AKP'li Ali Murat Alatepe'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgü dolu sözlerle bahseden Alatepe, ardından da sözü Esenyurt'a getirdi ve "Burayı kaybedersek Kudüs'ü, İslam'ı ve Mekke’yi kaybederiz" dedi.

CHP Esenyurt ilçe başkanı Ali Gökmen, "Göreve atandıktan sonra bu görevde kalıcı olamayacağını, bu görevin ağırlığını kaldıramayacağını ve idarecilik zafiyetini her durumda belli eden Alatepe, yaptığı bu açıklama ile bir başka zayıflığını daha ortaya koydu. Bu zayıflığın adı iktidarı kaybetme korkusudur!" dedi.

"Esenyurt’u bir sorunlar yumağına dönüştüren, beraberinde binlerce mağdur yaratan ve ilçeye zulmeden bu zihniyet, halkın artan tepkisi karşısında çaresiz kalmış ve eski başkanı sağlık sorunları bahanesiyle istifa ettirerek yargıdan kaçırmaya çalışmıştır" diyen CHP'li Gökmen, " Halkın sandıkta gereken dersi vereceğini anlayan bu çürümüş zihniyet, yıllardır zorda kalınca başvurdukları yegâne yönteme; Din istismarcılığına bir kez daha sarılmıştır" dedi.

"SİZ DEĞİL MİSİNİZ YAŞLI GÖZLERLE TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNİ ÖVEN?"

İnanç özgürlüğünün ve demokratik düzenin teminatı bireyler ve partiler  olmadığını Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik olduğunu söyleyen Gökmen, "Sormak isteriz, ne demek Esenyurt’u kaybedersek İslam’ı kaybederiz? İslam sizin döneminizde çeşitli cemaatlerin elinde oyuncak edilmedi mi? Devletin tüm birimlerine sırf “alnı secdeye değdi” diye terör örgütü üyeleri sizin döneminizde yerleştirilmedi mi? Siz değil misiniz “ne istediniz de vermedik” diyen? Siz değil misiniz yaşlı gözlerle terör örgütü liderini öven ve ülkeye davet eden? Şunu kimse unutmamalıdır ki, İslamiyet’e en büyük zararı AKP iktidarı ve idarecilerinin bu söylemleri vermektedir" dedi.

"CHP KAZANINCA DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR EDENLER KAYBEDECEK"

Gökmen sözlerine şu ifadelerle devam etti, "Tekrar ve önemle belirtmek isteriz ki, bugün geldiğimiz aşamada Esenyurt Belediye Başkanı’nın bu açıklamayı yapmasındaki tek sebep tek adama yaranma kaygısıdır. AKP iktidarı çok iyi bilmektedir ki, yıllarca gerek ilçemizde gerekse tüm Türkiye’de yaptıkları idarecilik hatalarının bedelini bu halk ödemiştir ve ödemektedir. İlçemizin bugün içinde bulunduğu tüm sorunların sebebi bu zihniyetin yönetim anlayışıdır. Önce Necmi Kadıoğlu’nun şimdi ise Ali Murat Alatepe’nin dine sarılarak halkın dini duygularını istismar etme çabası bundandır. Ancak, halkımız bu oyunlara gelmeyecek ve bu istismarcılara gereken dersi sandıkta verecektir. CHP kazanınca hırsızlar, yolsuzlar, halkın dini duygularını istismar edenler ve halka zulmedenler kaybedecek, kazanan ise halkın bizzat kendisi olacaktır."

Yerel yöneticilik meziyetlerinden ve inanca saygıdan uzak bu zihniyete gereken dersi sandıkta vereceklerine inandığını söyleyen Gökmen, " İnsana, doğaya saygılı, kaliteli ve huzurlu bir şehir yaşamı için Cumhuriyet Halk Partisi tüm il ve ilçe örgütleri ile İstanbul’u ve Esenyurt’u yönetmeye hazırdır" dedi.

ÇAPAN: ESENYURT'U ALACAĞIZ!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da, konuyla ilgili sosyal medya hesabından mesaj verdi. Başkan Çapan, 'Esenyurt'un atanmış Belediye Başkanı daha önce hiç kazanmadığı için kaybetmekten korkuyor olabilir fakat dikkatli bakanlar Kalkınma Partisi'nin Esenyurt'u 16 Nisan referandumunda zaten kaybettiğini görecektir. İsterseniz din tüccarının kralını getirin; Esenyurt'u alacağız' cümlelerini kullandı.

Esenyurt Kabe mi, yerel seçimde kaybedince İslamı da kaybediyorsun. Bir sen müslümansın, senden olmayanlar değil, bu müslümanlık mı soytarılık mı? Siz cevap verin.

— Gürbüz ÇAPAN (@drgurbuzcapan1) 2 Nisan 2018