CHP'den flaş ittifak açıklaması geldi

CHP'den flaş ittifak açıklaması geldi

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Tekirdağ il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu...

Faik Öztrak, partisinin Tekirdağ il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konular üzerine açıklamalarda bulundu. Gaziler Günü değinen Öztrak, gazilerin önemli sorunlarını bulunduğunu belirtti. Tutuklanan CHP eski Milletvekili Eren Erdem’in bugünkü duruşmasının ertelendiğini söyleyen Öztrak, “Hangi gerekçelerle tutuklu olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Erdem, 3 aydır duruşmaya çıkıp kendisini savunamıyor. Hem Eren Erdem hem de milletvekili Enis Berberoğlu siyasi tutsaktır” ifadelerini kullandı.

KAĞIT PROBLEMİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ders kitapları deyince akla hemen kağıt geldiğini belirterek, Türk Lirası’nın aşırı değer kaybetmesi sonucu 98 yıllık Resmi Gazete’nin artık kağıda basılmayacağını ve internet ortamında yayınlanacağını söyledi. Öztrak, şunları kaydetti:

“Tabii çok acı bir şey. Yerel basında da çok ciddi sorunların olduğunu biliyorum. Çok ciddi işten çıkartmalar var. Kağıt meselesi yerel basınımız açısından önemli bir problem. Dolayısıyla hükümeti bu konuda bir an önce kağıt fiyatları ile ilgili olarak önlem almaya çağırıyoruz. Bugün Sayın Erdoğan diyor ki ‘Türkiye’de artık dolarla sözleşme yapılmayacak’. Ama daha dün değil evvelki gün kendisine bağlı Hazine Müsteşarlığı, damadına bağlı müsteşarlık, bir yönetmelik çıkarttı ve yönetmelikte dedi ki, ‘Bu dövizle, dolarla sözleşme yapmama yasağı sadece yerleşikler arasında yapılan sözleşmeleri kapsar’. Yetmez; diyor ki ‘Döviz kredisi kullanarak bu yatırımı yapanların da dövizle yaptıkları sözleşmeler devam eder’. Yani diyor ki ‘Eğer bu tarafta döviz kredisi varsa, bu tarafını Türk Lirası’na çevirdiğin zaman bilanço bozulur, o nedenle ikisi de durur. Bu yapılan alışveriş merkezlerinin çoğu dövizli krediyle yapılmıştır. Dolayısıyla hani alışveriş merkezlerinde dövizle kirayı kaldıracaklardı ya bu düzenlemeyle dövizle yapılan kira kontratlarını Türk Lirası’na çevirmek artık mümkün değil. Ama daha vahimi var; ‘Türkiye’de dolar kullanan yandı’ diyor tek adam. Bir dakika; siz bu sabah bir tebliğ yayınladınız, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını satıyorsunuz. Yani Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını dolara endeksli olarak satıyorsunuz. Arkadaşlar sonra da diyorlar ki, Türkiye’de kriz miriz yok, bunların hepsi manipülasyon.”

“GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir soru üzerine, yerel seçim için gündemlerinde bir ittifak olmadığını vurguladı. Öztrak, “Biz İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren seçmenlerin, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren seçmenlerin diğer partilere oy veren seçmenlerin tamamının oyuna talibiz. Biz tabanda mutabakata inanıyoruz. Hiç kimse ile herhangi bir görüşme içinde değiliz, olmayacağız da. Seçimler bitti, biter bitmez Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir kurultay yaptırmaya çalıştılar. Onun yanına da ‘Cumhuriyet Halk Partisi şu veya bu partiyle de ittifak yapacağı’ eklediler. Bunların ikisi de Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu süreçte yani devletin yeniden yapılanması ve yerel seçimlere gidilmesi sürecinde etkisizleştirmeye dönük hareketlerdir” diye konuştu.