CHP'den flaş Reyhanlı teklifi

CHP'den flaş Reyhanlı teklifi

CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Birol Ertem, yıllardır roket atılanan, bombalı eylemlere sahne olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 'Gazi' ünvanı verelerek artık 'GaziReyhanlı' olması için kanun teklifi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ve Birol Ertem’in isteğiyle verilen Kanun Teklifinde; Reyhanlı’nın, son beş yıldır yaşanan terör olaylarında gösterdiği soğukkanlı ve dik duruş karşısında Reyhanlı’ya “Gazi” unvanının verilmesini talep edildi.

CHP’li Topal: “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarının ağır etkileri, Suriye sınırında bulunan Reyhanlı ilçesinden yakından hissedilirken, sadece 20 Ocak 2018 tarihinden bu yana Afrin’den Reyhanlı’ya toplam 36 adet füze atılmıştır. Bunun sonucunda 2 vatandaşımız şehit olurken,48 vatandaşımız yaralanmıştır. Çok sayıda ev, işyeri ve araçta maddi hasar meydana gelmiştir.” dedi.

Reyhanlı’ya her an roket yada füze atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Topal; “ Ne Cilvegözü patlaması, ne Reyhanlı İlçe merkezinde yaşanan hain terör saldırıları, ne Kırıkhana’a düşen füzeler yöre halkını yıldıramayacaktır. Tüm bu zorlu şartlara rağmen yöre halkının hiçbir şekilde teröre prim vermemesi, askerlerimizin yanında dimdik duruşu takdire şayandır.” dedi.

Serkan Topal, saldırılar sonrası, düşen her bombanın yerini saatler sonra dev Türk bayraklarının aldığını da belirterek korkmadan kahramanca ilçesinde kalarak askerlerimize destek olduklarını vurguladı.

Reyhanlı ilçesine “gazilik” unvanın verilmesi bölge halkı tarafından haklı gerekçelerle görüldüğünün altını çizen Topal, aynı zamanda Reyhanlı halkının göstermiş olduğu cesaret örneğinin karşılıksız bırakılmamasını arzu ettiğini sözlerine eklemiştir.

CHP’li Ertem de yaptığı açıklamada;

 “Türkiye'nin sınırlarında ve Afrin'e yönelik güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Zeytindalı harekatı kapsamında teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak hedeflenirken Afrin bölgesindeki teröristler tarafından atılan roketler ve füzeler sonucu ne yazık ki Reyhanlı’mızda şehitler ve çok sayıda yaralı vardır. 
Bu operasyon sürecinde ve bundan önceki terör operasyonlarında en büyük hak, her an ölümle karşı karşıya gelen Suriye sınırında bulunan Reyhanlı’daki halkımızın, şehit olan vatandaşlarımızın ve gazilerimizindir.  Bu nedenle Reyhanlı’nın isminin Gazi Reyhanlı olarak değiştirilmesi, hem Reyhanlı’mızın verdiği şehitlerin ve yaralanan gazilerimizin dökülen kanlarının Reyhanlı isminde tecelli etmesini sağlayacak, hem de Reyhanlı’mız verdiği şehitler ve gazilerle ölümsüzleşeceği bir biçimde “Gazi” sıfatı ile anılmış olacaktır.     
“Yiğitler namıyla anılır”. Reyhanlı bunu fazlasıyla hak etmektedir.
Reyhanlı halkına, her an atılan füze ve roketlere karşı gösterdikleri cesaretten, askerlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.