CHP'den yandaş atamalara tepki geldi!

CHP'den yandaş atamalara tepki geldi!

Büyükelçiler kararnamesinde yapılan yandaş atamalara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, atamaları engelleyemeyen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Dışişleri Bakan Yardımcısını istifaya davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Japonya, Malezya ve Kuveyt'e büyükelçiliklerine yapılan ballı yandaş atamalara tepki göstererek, atamaları engelleyemeyen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Dışişleri Bakan Yardımcısını istifaya davet etti.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı büyükelçiler kararnamesi yayınlanmış, Japonya'ya AKP'nin eski vekili Murat Mercan, Malezya'ya 20 gün önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Merve Kavakçı, son onlarak da  Kuveyt'e Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşi Ayşe Sayan'ın büyükelçi olarak atandığı ortaya çıkmıştı.

CHP'nin Dışişleri kökenli milletvekili Öztürk Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığında Büyükelçilik bekleyen arkadaşlarımın emeğinin üzerine dışarıdan atanan yandaşlar konuyor. O kadar ehil diplomat park edilmiş bekletiliyorken Dışişleri Müsteşarı ve Bakan Yardımcısı Bakanlığın onurunu koruyamıyorlarsa istifa edip çekilmeliler" dedi.