Öztrak: YSK'nın bir tane asıl üyesi var, o da Saray'ın kibirli kişisi.

Öztrak: YSK'nın bir tane asıl üyesi var, o da Saray'ın kibirli kişisi.

CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul seçimleri ve YSK'nın kararına ilişkin açıklama yapıyor.

Basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 31 Mart günü ‘AKP’liye benzeyen seçmenlere’ İBB adayı için oy kullanmamaları üzere pusula verilmediğini iddia eden AKP'nin adayı Binali Yıldırım'a tepki gösterdi. "Çalınan minare o kadar büyük ki kılıf uydurmak zor oluyor" diyen Öztrak, beklenen YSK'nın gerekçeli kararı için de, "Bakalım 200 sayfalık gerekçeli karar bu minareye kılıf olmaya yetecek mi!" dedi.

"AKP’liye benzeyen seçmenlere İBB adayı için oy kullanmamaları amacıyla pusula verilmediğini öne süren Yıldırım, bu durumu o gün gelen şikâyetlerle tespit ettiklerini söylemişti.

Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Demokratik meşruiyetin son kilit taşı olan sandık darbeyle çökertilmiştir. Milletin sandıkta söylediği söz masa başı oyunlarıyla gasp edilmiştir. YSK 6 Mayıs’ta milletin iradesini elinden almıştır. Sandıkta oyu çalamayanlar milletin iradesini çalmıştır. Sandık darbesinin üzerinden 14 gün geçti, YSK’nın gerekçeli kararı şu ana kadar açıklanmadı. Erdoğan hafta sonu YSK’nın gerekçeli kararının bugün açıklanacağını söylemişti. Bugün basında 200 sayfalık gerekçeli kararın yazıldığı yer aldı. Bu kararı yazan kim? Saray. Aslında YSK’nın bir tane üyesi var, o da sarayın kibirli kişisi. YSK’daki diğerlerinin hepsi yedek.

Bunlara Ak Partiye oy verecek olanlara büyükşehir belediye pusulasının verilmediğini söylüyor. Bu iddia başta AK Partili kardeşlerimiz olmak üzere tüm İstanbulluların aklıyla alay etmektedir. Baktığınızda en fazla oyun büyükşehir için kullanıldığını görüyorsunuz. Çalınan minare o kadar büyük ki, kılıf uydurmak zor oluyor. Bakalım 200 sayfalık gerekçeli karar bu minareye kılıf olmaya yetecek mi!

'YSK'NIN TEK BİR ÜYESİ VAR'

Aslında YSK'nın bir tane asıl üyesi var. O da Saray'ın kibirli kişisi. Diğerlerinin hepsi ise yedek. Yazılan gerekçede kuzuyu kapan kurdun, kuzuyu suçlamasından başka bir şey olmayacaktır.

Erdoğan sürekli bazı sandıklarda oy sayım cetvellerinin mühürsüz veya eksik olduğunu iddia ediyor. Bu husus YSK'nın kısa kararında yer almıyor. İmzasız ve boş sayım cetveli olan sandıkta oylar yeniden sayılmış, sonuç değişmemişti. YSK gerekçeli kararında bunu iptal gerekçesi olarak görecekse o zaman ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarının neye dayandığını da açıklamalıdır. AKP bunlara sandık başında itiraz etmemiştir.

YSK'nın geçmişteki uygulamalarına neden karşı çıktığını da bu gerekçeli kararda herhalde açıklayacaktır. Belli ki çalınan minareye 200 sayfalık gerekçeli karar ancak yetmiştir. Aslında kararın siyasi olduğu tüm milletimiz tarafından görülecektir. YSK, bunları yapmazsa kararın hukuki değil siyasi olduğu bir kere daha anlaşılacaktır.