CHP Genel Merkezi'nde kritik görüşme

CHP Genel Merkezi'nde kritik görüşme

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İyi Parti'ye 15 vekilin geçmesini sağlayarak yaptığı demokrasi hamlesinin yankıları sürerken CHP lideri bugün de CHP Genel Merkezi'nde  Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezinde görüştü. Görüşmede CHP'de Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da hazır bulundu. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne geldi. Karamollaoğlu’nu CHP Genel Merkezi’ne gelişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı.
Karamollaoğlu görüşmeye Genel Başkan Yardımcıları Atik Ağda, Birol Aydın ve Lütfü Yalman ile geldi.  Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu bulundu. 

Kılıçdaroğu ile yapılan olan görüşmede 24 Haziran 2018'de yapılacak seçim, cumhurbaşkanı adayı ve ittifak konularının konuşulduğu belirtiliyor.

CHP'de cumhurbaşkanı adayının belirleneceği PM toplantısı yarın gerçekleşecek.

İKİ PARTİ LİDERİNDEN AÇIKLAMA

İlk açıklamayı Temel Karamollaoğlu yaptı. Karamollaoğlu,

“Sayın Genel Başkan ve CHP heyetiyle çok yararlı bir görüşme yaptık. Seçime daha olumlu bir atmosferde girmek için görüştük. Sayın Genel Başkan ve arkadaşları bizi ağırladı. Baskın seçim diyoruz neden?  İfade edeyim 2 ayağınızı bir papuvca sokuyor. Bir panik havasında seçim gitme kararı aldılar.  Bu hafta içinde görüşmelerimizin sonucu netlik kazanır umuyoruz. CHP’nin İYİ Parti’ye verdiği desteği olumlu buluyoruz. İktidarı elinde bulunduranların bir partiyi seçime sokmama gayretlerini de kınıyoruz. Demokrasi için dirsek temasını sürdürme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise;

“Değerli basın mensuplaı verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Allah'ın izni ile inşallah 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. İyi Parti'yi seçime sokmamak için özel bir uğraş vardı. İYİ Parti’ye verdiğimiz destek demokrasiye verdiğimiz desteğin bir yansıması. CHP her zaman demokrasiden yana oldu. Bir partinin seçimlere sokulmaması içimize sindirebileceğimiz bir olay değildir. Önümüzdeki seçimler, Sayın Karamollaoğlu’nun dediği gibi bireysel bir seçim, parti seçimi değildir. Olay Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçimlerdir” dedi.

ORTAK ADAY

Karamollaoğlu, "ortak aday gösterecek misiniz?" sorusuna;

"Ortak aday... Söyledğimiz söz bu kadar, inşaallah bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar." şeklinde cevap verdi.