CHP İBB Grup Başkanvekili'nden AKP'ye; anladıkları dilden konuşmasını da biliriz

CHP İBB Grup Başkanvekili'nden AKP'ye; anladıkları dilden konuşmasını da biliriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı bütçe görüşmeleri toplantısında, bütçe üzerine CHP'li üye Hakkı Sağlam'ın yaptığı konuşma sırasında, AKP'li üyelerin sık sık müdahale ettiği ve konuşturmadığı gerekçesiyle CHP'li üyeler toplu olarak salonu terk etmişti.  CHP Grup İBB Başkanvekili Ertuğrul Gülsever konuya ilişkin açıklama yaptı

CHP Grup İBB Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Meclis'i neden terk ettiklerini açıkladı. Gülsever İBB Meclisi'nde arkadaşlarının konuşturulmadığını, sürekli olarak tacize maruz kaldıklarını anlattı. Gülsever "Bugünkü iş değil bu. Aylardan beri devam ediyor. Orada bir koro oluşturmuşlar kendi kendilerine ... Hiçbir şey dinlemek istemiyorlar. Her şeye karşı böyle gergin atmosfer yaratmaya çalışan bir grup var" dedi.

AKP'lilerin sabote etmek için başından sonuna kadar uğraştıklarını belirten Gülsever "belli bir AKP'li grup sıralara vurarak arkadaşımızı konuşturmamaya çalıştı. Buna oturduğum yerden birkaç defa müdahale ettim. Meclis'i yöneten Göksel Gümüşdağ'a söyledim. 'müdahale edin' dedim. Benim müdahale edin demememi o 'Hakkı'ya müdahale edin' olarak anlıyor her halde. Arkadaşlarına söyleyeceği yerde... 'Yok oraya dönme yok buraya dönme' Nereye döneceğiz, kime anlatacağız" diye sordu.

"Görüşmeler sırasında eleştirilerimizi dile getirdik. Eleştirilerimizi dile getirirken de ne hakaret ettik ne küfre hamis kelimeler kullandık. Sadece hayal ettiğimiz İstanbul'u anlattık. Dünkü İstanbul ile bugünkü İstanbul'u karşılaştırdık." diyen Gülsever "kendi kendilerine oynamak istiyorlarsa buyursunlar oynasınlar" dedi.

Meclis'i 3.5 senedir edeple, incelikle, zarafetle düşüncelerimizi söyleyerek götürmeye çalıştıklarını ifade eden Gülsever "eğer istedikleri gibi hareket etmeye devam edeceklerse biz de aynı şekilde mukabele edeceğiz. Daha da ileriye gideceğiz bundan sonra." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonuna doğru Gülsever ses tonunu yükselterek "onların anladığı dilden konuşmamız gerekiyorsa hiç şüpheleri olmasın o dilden konuşmasını da biliriz." ifadelerini kullandı.