CHP İstanbul İl Kongresi başladı!

CHP İstanbul İl Kongresi başladı!

CHP’nin bugün demokrasi şöleni şeklinde geçmesi beklenen İstanbul İl Kongresi’nde Canan Kaftancıoğlu ve il başkanı Cemal Canpolat yarışıyor. Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Kongresi saat 10.00'da başladı.

36’ıncı CHP İstanbul İl Olağan Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılıyor. Partililer, saat 10:00'dan itibaren salonu doldurmaya başladı. 654 delegeden oy kullanacağı seçimde, iki aday yarışıyor.

Daha önce İstanbul il örgütünde görev yapmış olan Canan Kaftancıoğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiği iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu, ‘taraf olmadığını’ her iki adaya da iletti.

Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, son günlerde gazetecilere, CHP liderinin  “2019 seçimlerine kavgasız gitmek istediğini" ve bu yüzden "orta yol" izlediğini söylüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı kongre için Bostancı Gösteri Merkezinin içi de pankartlarla donatıldı. En dikkat çekeni ise halen tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "Buluşacağız özgürlükte, yarınlar bizim " yazılı pankart oldu.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

CHP’de 3-4 Şubat'ta Ankara'da yapılacak 36'ncı Olağan Kurultay öncesi il kongreleri bugün tamamlanıyor. CHP'de il kongreleri süreci İstanbul'da gerçekleşecek olan il kongresiyle final yapacak. 223 büyük kurultay delegesi ile en fazla delegeye sahip örgüt olan İstanbul’da, İl Kongresi bugün Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı kongrede, doğal delegelerle beraber 656 delege yeni başkanı belirleyecek. Adaylar, toplam delegenin bir fazla oyunu arayacak. İstanbul İl Kongresi 38 ilçede seçilen il delegeleriyle yapılacak. Bahçelievler İlçe Kongresi yapılamadığından il kongresinde temsil edilemeyecek.

Demokrasi şöleni havasında geçmesi beklenen İstanbul İl Kongresi'nde mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat ile PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu yarışacak.

Cemal Canpolat adaylık açıklamasında şu mesajı vermişti: "Bizim hedefimiz parti içinde iktidar değildir. Parti içindeki arkadaşlarımıza sadece başarılar dileriz. Bizim bir tek hedefimiz vardır. AKP'nin 94'ten beri yürüttüğü bu yolsuzluk, bu hırsızlık, bu talan düzenini yıkacağız. Yerine Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün anlayışını dikeceğiz. Bize güvenen milyonlar var. O milyonlarla beraber sokağa çıktığımız gün Türkiye'yi size dar ederiz. Bunu sizin bilmenizi istiyoruz. Biz artık sokaktayız, sokakta bunun mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz. Halkımızla bütünleşmiş durumdayız."

Canan Kaftancıoğlu ise "Kongre bittiği andan itibaren ben 39 ilçenin ilçe başkanı olmaya kararlıyım bu bir. Kongre yarışındaki farkların tümünü arkamızda bırakarak, büyük görevimizin sorumluluğunda ve bilincinde olarak hepimizin yapabileceği her türlü katkıyı bir araya getirip yeni bir dönem için adayım, İstanbul'u kazanmak için adayım. İstanbul'u kazanmakla kalmayıp, tek aday yönetimini sonlandırmak için adayım. 2019 İstanbul Büyükşehir'i partisine ve memleketine kazandıracak olan o inanmış ekibin öncüsü olarak adayım ve biliyoruz ki başaracağız" ifadelerini kulanmıştı.