CHP itiraz etti, ittifak görüşmelerinin adresi değişti

CHP itiraz etti, ittifak görüşmelerinin adresi değişti

AK Parti ile MHP arasında kurulan ve ittifak görüşmelerinin de yapılacağı komisyonunun toplantı adresi değişti. CHP'nin, Meclis Genel Sekreterlik salonunda yapılmasına tepki gösterdiği toplantı, Meclis'in Beştepe'deki sosyal tesislerine alındı.

AK Parti ile MHP arasında uyum yasaları için kurulan “Milli Mutabakat Komisyonu” ikinci toplantısını yaptı. TBMM Beştepe Tesisleri’nde yapılan toplantı 2.5 saat sürerken bitiminde herhangi bir açıklama yapılmadı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “iki partinin koalisyon görüşmesi” olarak nitelendirdiği Milli Mutabakat Komisyonu’nun tüm partilere açık, içtüzük hükümleri çerçevesinde bir parlamento çalışması gibi Meclis’in idari yönetimi Genel Sekreterlik toplantı salonunda yapılmasının doğru olmadığını söylemiş, Meclis Başkanlığına bilgi talep eden bir yazı göndermişti.

Özel, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “İki parti arasındaki ittifak görüşmelerinin TBMM yönetiminin kontrolündeki bir ortak alanda yapılmasına karşı çıkmıştık. Henüz başvurumuza resmi yanıt gelmedi ama; oluşan kamuoyu tepkisi bugünkü görüşmelerin TBMM yerleşkesi dışına taşınmasına sebep oldu” dedi.

Meclis Beştepe Yerleşkesinde yapılan toplantıya AK Parti’den Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP’den ise Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.