CHP İzmir İl Başkanı o konuşma üzerine kürsüye yürüdü!

CHP İzmir İl Başkanı o konuşma üzerine kürsüye yürüdü!

İzmir Bornova’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı.

Özgür TUĞRUL
YURT Gazetesi

İzmir'de Karabük Gençlik Kolları eski Başkanı Levent Gündüz’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren konuşması salonda tansiyonu yükseltti.

SONUNA KADAR UTANIYORUM
Gündüz, “Türkiye’de mevcut bir başarı yok. PM toplantısında FETÖ’cü olduğu açık açık belli olan Nazlı Ilıcak ve Atatürk düşmanı olan Altan kardeşlere sahip çıkan bir genel başkanımız olduğu için de sonuna kadar utanıyorum” lafları sonrasında partililerden itirazlar geldi. Gündüz daha sonra, “Burası danışma kurulu, ben eleştirilerimi yapacağım” dedi.

Daha sonra Gündüz’ün önündeki mikrofon alındı ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de konuşmaya müdahale etti ve “Kürsüden in, dışarı çık, konuştuğun kişi CHP Genel Başkanıdır” tepkisini gösterdi.

GÜVEN; BEN TANIMIYORUM
İzmir’de gerçekleşen danışma kuruluna Karabük’ten yapılan katılım için de konuşan Başkan Güven, “O arkadaşı tanımıyorum. İlçe başkanı söz hakkı verdi. Ben de orada misafir sayılırım. Ben il başkanı olarak danışma kurulu toplantılarına gidiyorum ve kapanış konuşmasını yapıyorum” açıklamasını yaptı.  

TERBİYESİZLİK OLURSA KIZABİLİRİM
Gereksiz bir konuşma yapmaya çalıştı. Eleştiri hakkı elbette herkesin vardır, saygılıyız ama saygısız bir tavır olunca biz de müdahale ettik. Normalde sakinimdir ama terbiyesizlik ve saygısızlık yapılınca biz de insanız kızabiliriz” dedi.

İLÇE BAŞKANINDAN  SERT TEPKİ


İlçe danışma kurulu toplantısında yaşanan tatsız olay nedeniyle Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’dan da sert bir açıklama geldi.
Kavalar şunları söyledi;


“Danışma kurulunda yaşanan bir olay var. Biri çıkıyor kürsüye Genel Başkan’dan utanıyor. Genel Başkan’dan utanan biri CHP’de durmasın. Bu gençler bu şekilde mi CHP’de siyaset yapacak. Konuşanlar adaplarını bilecek.

Genel Başkan’ın bazı söylemlerini doğru bulmadığını söyleyebilirsin ama utanıyorsan CHP’de durmayacaksın. Utanıyorsan CHP’den istifa edeceksin. Örgütün tamamına açık danışma kurulu yapıyoruz. Karabük’te gençlik kolu başkanlığı yapmış. Toplantıya geliyor. Konuşma yapmak istemiş. Biz de parti içi demokrasi nedeniyle söz verdik kendisine. Genel Başkan’a hakaret etsin diye söz vermedik. Kalktı danışma kuruluyla hiç alakası olmayan laflar sarf etti. Ben ve il başkanımız müdahale ettik.

Kürsüden indirdik. Orada Genel Başkan’a hakaret ettirmeyiz. Bu danışma kurulunda yaşanan bu olayı videoya çekip de sosyal medyaya servis edenlerinde CHP’liliği sorgulanmalı. Bu terbiyesizlik ahlaksızlık. Sesimizi çıkarmasak belki de videoya çekip Bornova’da bunlar konuşturuluyor diye Genel Merkez’e yollayacaklar. Videoyu çekenin tespitini yapacağım. Gerekli disiplin işlemi yapacağım. Bir partili böyle bir terbiyesizlik yapar mı?