CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in delegeliği düştü!

CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in delegeliği düştü!

CHP İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı.Yüksel’in kurultay delegeliği düştü.

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP İzmir’de geçtiğimiz Pazar günü yapılan il kongresinde Deniz Yücel ile Utku Gümrükçü yarışmış, ipi Yücel göğüslemişti. Yücel’in anahtar listesinde yer alan il yönetimi ve disiplin kurulu firesiz geçerken, kurultay delegeliği delinmişti.

İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu listeyi delen isimlerden biri olurken, kadın ve gençlik kotasına uyulmadığı ortaya çıktı.

Yücel’in anahtar listesinde gençlik kotasına uyulmadığı ortaya çıkarken, itiraz yapıldı. İl Seçim Kurulu, Gümrükçü’nün listesinde yer alan Sibel Hür'ü listeye ekledi. Yücel'in listesinden çıkan isimImage
ise kurayla belirlendi. 286 ile aynı oyu alan Yüksel ve Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat arasında kura çekilirken kura da Yüksel’in ismi çıktı.

Kocaoğlu’nun en yakın siyaset arkadaşı Yüksel’in kurultay delegeliği düşmüş oldu. Yüksel’in adı kurultayda PM için geçiyordu.

Kadın kotasında da Yücel'in listesinde sıkıntı yaşanırken, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz'ın delegeliği düştü. Gümrükçü'nün listesinden Zübeyde Canpolat listeye eklenecek.