CHP kurultayında çarşaf liste mi blok liste mi olacak? İşte cevabı

CHP kurultayında çarşaf liste mi blok liste mi olacak? İşte cevabı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin Şubat ayında yapılacak olağan kurultayı ile ilgili açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Olağan kurultayda tüzüğümüz çarşaf listeyi öngörüyor. Ancak ilçe ve il kongrelerinde olduğu gibi kurultayda da kurultay delegelerinin kararı farklı olursa bu karar geçerli olur. Bizim böyle bir talebimiz yok. Ama irade tamamen kurultay delegelerinin iradesi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP'nin şubat ayında yapacağı 36. Olağan Kurultayı'na ilişkin açıklamalarda bulunurken, kurultayda tüzüğün çarşaf listeyi öngördüğünü kaydetti.

CHP kongrelerinin diğer partilerden farklı olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Bingöl, "Olağan kurultayda, tüzüğümüz çarşaf listeyi öngörüyor. Ancak ilçe ve il kongrelerinde olduğu gibi kurultayda da kurultay delegelerinin kararı farklı olursa bu karar geçerli olur. Bizim böyle bir talebimiz yok. Ama irade tamamen kurultay delegelerinin iradesi" dedi.

Kurultay temalarının "adalet ve cesaret" olduğunu hatırlatan Bingöl, bunun kamuoyunda ciddi kabul gördüğünü ve olumlu dönüşlerin geldiğini ifade etti.