CHP kurultayında zehirlenen doktor konuştu!

CHP kurultayında zehirlenen doktor konuştu!


Ankara Spor Salonu'nda yapılan CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda ikinci gününde, 100 kişinin üzerindeki partililer kustu ve mide bulantısı yaşadı. Rahatsızlananlar sedyelerle dışarıdaki  112 Acil Servis ambulanslarıyla hastanelerin acil servislerine kaldırılmıştı.

Barış Can / YURT

Kurultayda döner ekmek, baklava ve ayrandan zehirlenen 2009 ve 2014 Kırşehir CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Deniz Akpınar açıklamalarda bulundu:

Kurultayda arkadaşlarımızla birlikteydim, yemek için salonda ‘dışarıdan yemek yemeyin kumanyalar dağıtılmaya başlatılmıştır’ anonsuna partili arkadaşlarımızla uyum sağladık. Kumanyaları yedikten 5-6 saat sonra titreme, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi durumlarla karşılaştık, ben hemen arkadaşlarımı sağlık görevlilerine yönlendirerek yardımcı olmaya çalıştım. Partililerin zehirlendiği kumanyayı CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün kardeşi Atilla Bingöl’ün ortak oldukları Yıldız Yemek firmasından temin edildiğini öğrendim. 

Tekin Bingöl’ün kardeşi Atilla Bingöl ile eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’le inşaat işlerinde ortak oldukları duyulmuştu.

Gökçeklerle ortak ticaret yapan Bingöl’lerin bir de bu yemek zehirlenmesi skandalından sonra halen MYK üyesi olarak orada tutulup tutulmayacağını merak ediyorum ve PM’ye kefil olarak önerdiği kişilere Sayın Genel Başkanım nasıl güvenecek? 

Sayın Genel Başkanımın bu konuda partililerin vicdanının sesi olacağına da yürekten inandığımı belirtmek istiyorum.