CHP'li 15 vekilin İyi Parti'ye geçmesine Tuncay Özkan'dan açıklama

CHP'li 15 vekilin İyi Parti'ye geçmesine Tuncay Özkan'dan açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Maltepe Cezaevi’nde yazdığı ‘Siz Yürürken Ben Yatarken Yazıyorum’ isimli kitabını, 23. İzmir Kitap Fuarı’nda CHP’li vekiller imzaladı. 

Nil KAHRAMANOĞLU / YURT-İZMİR 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun Maltepe Cezaevi’nde yazdığı ‘Siz Yürürken Ben Yatarken Yazıyorum’ kitabı okuyucularıyla buluştu. Berberoğlu’nun yerine kitabı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem, Barış Yarkadaş, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Balbay ve Atila Sertel imzaladı.

‘SUÇLAMALAR DÜŞMESİNE RAĞMEN TUTUKLULUK DEVAM EDİYOR’

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Enis Berberoğlu tutuklanalı neredeyse bir yıl oldu. Bütün suçlamaların düşmesine, iddiaların çürümesine karşılık tutukluluğu devam ediyor. Biz bir an önce Enis Berberoğlu’na özgürlük istiyoruz” dedi. 

‘BERBEROĞLU FETÖ'CÜYSE HERKES ÖYLEDİR’

Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yapan Özkan, “Bir gazetecinin halkın haber alma hakkına saygı duyarak, siyasetçi olduktan sonra teslim etmesine casusluk dediler. Casusluk suçlaması düştü. Ardından istemeden de olsa casusluk dediler. Böyle bir suçlama olmaz.  Berberoğlu, benim 1982 yılından beri arkadaşım. Biz birlikte çalıştık. Enis Berberoğlu’na FETÖ’cü demek Türkiye’de herkese FETÖ’cü demektir. Böyle bir suçlamayı kabul edemeyiz. Anayasa Mahkemesi’ni göreve çağırıyoruz. Bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu. 

ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Yaşanan mahrumiyetle ilgili gözlerinin dolduğunu ifade eden Özkan, “Berberoğlu’nun iki kitabını imzalıyoruz. Ne yazık ki  ben de cezaevinde 6 yıl kaldım.  Bu süre boyunca arkadaşlarım benim adıma kitaplarımı imzaladılar. Ben o kitapları şimdi gördüğümde gözlerim doluyor. İnsanların özgürlüklerini ve masumiyetlerini böyle mahvetmemek lazım” dedi. 

‘CHP'NİN OLDUĞU YERDE KİMSESİZ YOKTUR’

15 Milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesine yönelik kararın devrim niteliğinde olduğuna vurgu yapan Özkan, “Bugünkü  olay hiç kimsenin kendisini yalnız hissetmemesini sağlamıştır. Hakkın, hukukun  ve adaletin yerine gelmesi anlamında müthiş bir devrimdir.  Buradan Türkiye’ye sesleniyorum; Türkiye’de artık CHP sahadadır. CHP’nin olduğu  yerde kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Tüm vatandaşlarımızın CHP ile kucaklaşma zamanıdır” diye konuştu. 

SALI'YI BEKLEYİN!

Özkan son olarak, CHP’nin aday olarak çıkaracağı ismin Salı günü belirleneceğine işaret ederek, “Salı  günü Parti Meclisi’nde (PM) alınan kararların ardından ismi açıklayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.