CHP'li Abdüllatif Şener: ‘Artık demokrasiden söz edemeyiz, rejim değişmiştir’

CHP'li Abdüllatif Şener: ‘Artık demokrasiden söz edemeyiz, rejim değişmiştir’

Bir süre ara verdiği aktif siyasete CHP Konya Milletvekili olarak dönüş yapan Abdüllatif Şener, yemin töreni öncesinde parlamento tablosunu değerlendirdi. Şener, “Elinde gücü toplayanların inisiyatifine göre, rejim çok farklı noktalara evrilebilir. Türkiye’de bir diktatörlükten söz edebiliriz gelecekte” ifadelerini kullandı.

Bir süre ara verdiği aktif siyasete CHP Konya Milletvekili olarak dönüş yapan Abdüllatif Şener, parlamento tablosunu değerlendirdi. Şu andaki Meclis yapısının 2000’li yıllardan çok biraz da olsa 1990’lı yıllara benzediğini ifade eden Şener, Cumhurbaşkanı'nın tek başına hükümet olduğu çok özel bir döneme girildiğini belirtti.

Eskiden Bakanlar Kurulu’na ait tüm yetkileri şimdi Cumhurbaşkanı'nın tek bir imzayla kendisinin kullanacağını hatırlatan Şener,. "Cumhurbaşkanının hükümeti var. Cumhurbaşkanı tek başına hükümet demek. Parlamento ve hükümet değişik o bakımdan çok özel bir döneme girdik ben bu dönemi artık demokrasi olarak görmüyorum, rejim değişmiştir” dedi. Şener,  "Elinde gücü toplayanların inisiyatifine göre, rejim çok farklı noktalara evrilebilir. Türkiye’de bir diktatörlükten söz edebiliriz gelecekte. Ama nasıl bir şekil alacağını şu anda ben de kesin söyleyemiyorum ama artık demokrasiden söz edemeyiz" diye ekledi.

T24’e açıklamalarda bulunan Şener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bileşimiyle ilgili olarak "Bakanlar eski bakanlar olmayacak bunlara bakan demek de doğru değil. Anayasa bakan diyorsa da bunlara bakancık demek daha doğru" yorumunda bulundu.

‘HAYATIMDA BİR ŞEYİN DEĞİŞTİĞİNİ HİSSETMİYORUM’

Tüm bu olumsuz koşullar içerisinde antidemokratik gelişmelere karşı direnişin tek merkezinin parlamento olacağını söyleyen CHP’li Şener, “Hayatımda bir şeyin değiştiğini hissetmiyorum, kaldığım yerden devam ediyor gibi” dedi.