CHP'li Akatlı: Anayasa değişikliğinin basit bir değişiklik olmadığını söylemiştik

CHP'li Akatlı: Anayasa değişikliğinin basit bir değişiklik olmadığını söylemiştik

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, ülke gündemini YURT’a değerlendirdi. Akatlı, “toplumun her kesimini kapsayan tüm vatandaşların eşit, adil ve hür bir biçimde yaşadığı bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet arayanların sesi olmaya devam edeceğiz”

ONURCAN UYGUR –İZMİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, YURT Gazetesi’nin Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti.Ziyarette İzmir Temsilcisi Özgür Tuğrul ve Adalet Yürüyüşü günceleri ile Türkiye'de büyük ses getiren Banu Özdemir'e gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Akatlı, AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın bir televizyon programında yaptığı ‘Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır’ sözlerine karşılık, “Yeni anayasasının arkasındaki aklı aslında kendileri de itiraf ediyorlar. 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, AKP’li birçok yöneticinin laiklik karşıtı söylemini yan yana koyduğunuzda aslında bu anayasa değişikliğinin basit bir değişiklik olmadığını söylemiştik. Bu değişikliğin OHAL rejimi olduğunu ve tek adam yönetimi olacağını söylemiştik” diye konuştu.

Oğan’ın Açıklamalarına Sert Tepki

AKP’li Oğan’ın yaptığı açıklamayla hayallerindeki düşünceleri ortaya koyduklarını belirten Akatlı, “Türkiye’de yürütmekte oldukları siyaseti ve kendi akıllarındaki dönüşüm ve değişim temellerini bu söylemlerle ortaya koyduklarını görüyoruz. Biz de tam da bu anlamda tekçi bir anlayışla eşitliği hakça paylaşmayı yok sayan, toplumu katmanlara ayıran ve birbirine düşüren bir yönetime karşı olarak Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde adalet istediğimizi belirterek Ankara’dan İstanbul’a yürüdük” dedi.

‘Adalet Arayanların Sesi Olmayı Sürdüreceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve toplumun adalet arayan birçok kesimini buluşturan Adalet Yürüyüşüne ilişkin de konuşan Akatlı, “Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak amacıyla bir Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdik. Adaleti geri kazanana kadar ısrarcı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmiştik. 

Önümüzdeki süreçte de toplumun farklı kesimlerinin maruz kaldığı adaletsizliklere ses vererek bu alanda bir takvim çalışması hazırladık. Biz toplumun her kesimini kapsayan tüm vatandaşların eşit, adil ve hür bir biçimde yaşadığı bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet arayanların sesi olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bir

yere karanlığa götürüldüğünü görüyor, bu kapsamda da adalet yürüyüşümüzü sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” diye sözlerini noktaladı.