CHP'li Akın'dan anlamlı 30 Ağustos mesajı

CHP'li Akın'dan anlamlı 30 Ağustos mesajı

CHP'li Akın, 'Bugün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin siyasi iktidar tarafından sarsıldığı bir dönemde 30 Ağustos’u idrak ediyoruz. Tarihi öneme sahip olan bugünde yine devletin temelini oluşturan adalet arayışımızı geniş kitlelerle buluşturuyoruz.' dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı için anlamlı mesaj. 
  
Akın’ın açıklaması şu şekilde;

'Türkiye Cumhuriyeti’nin miladıdır'

30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ulusal kurtuluş
mücadelemizin Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle taçlandığı
gündür. Ulus devletimizin temellerinin atıldığı bugün laik, demokratik, çağdaş ilerici bir Türkiye Cumhuriyeti’nin miladıdır. Yüzünü bilime, çağdaş, aydınlık bir dünyaya dönmüş bu devletin kuruluşu tarihte görülmemiş bir milletin mücadelesinin sonucudur.

'Kurultayın 30 Ağustos’a denk getirilmesi tesadüf değildir'

Atatürk’ün; “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum’’ dediği eşsiz kahramanlık mücadelesinin adıdır 30 Ağustos.
Bugün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin siyasi iktidar tarafından sarsıldığı bir dönemde 30 Ağustos’u idrak ediyoruz. Parlamenter demokrasinin sona erdirildiği, adaletin derinden sarsıldığı ülkemiz ve geleceğimiz için Çanakkale’de Adalet Kurultayı düzenlemekteyiz. Kurultayımızın tarihlerinin de Millî Mücadele’nin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos’a denk getirilmesi tesadüf değildir. Devletin temellerinin atıldığı tarihi öneme sahip olan bugünde yine devletin temelini oluşturan adalet arayışımızı geniş kitlelerle buluşturuyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız dolayısıyla başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna can veren şehitlerimizi saygıyla anıyorum.