CHP'li Akın: Vergi cennetlerinde hesap açmanın hesabını millet sandıkta soracak

CHP'li Akın: Vergi cennetlerinde hesap açmanın hesabını millet sandıkta soracak

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi ve dünürü hakkında gösterdiği belgeler hakkında TBMM Genel Kurulda konuşma yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın konuşmasında, swift mesajı olan bir para transferinin başka bir doğrulamaya ve teyide gerek duyulmadığını söyledi. Akın’ın konuşması şu şekilde;

“Sayın Genel Başkanımız dün partimizin grup toplantısında Cumhurbaşkanının oğlunun, kardeşinin, eniştesinin ve dünürünün Man Adası'ndaki bir "offshore" şirkete milyonlarca dolar gönderdiğine dair belgeleri açık olarak açıkladı. Bu belgelerin Halk Bankasının dekontları olmasına rağmen bu belgelere "sahte" diyenlere, kafaları Man'da olanlara Swift'in ne demek olduğunu açıklamak istiyorum.

"Swift" bankaların ve finansal kuruluşların kendi aralarında, üst düzeyde güvenilir olarak haberleşmesini sağlayan bir iletişim sistemidir. Bu sistem 200'ün üzerinde ülkede uygulanıyor. "Swift"in en önemli özelliğiyse "swift" mesajıyla ihbar edilen bir akreditif başka bir doğrulamaya veya teyide gereksinim duymaksızın geçerlilik kazanır. İktidar taraflarının aksi iddia edilmeyecek bu kanıtları inkâr etmesi aMAN aMAN iktidarın, aciz içinde olduğunun göstergesidir.”