CHP'li Aksünger yeni üyelik sisteminin önemini vurguladı!

CHP'li Aksünger yeni üyelik sisteminin önemini vurguladı!

CHP, parti kütüğünde kayıtlı 1 milyon 219 bin üyesi için "liyakata dayalı aktif üyelik sistemi" kuruyor.

Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger başkanlığında yürütülen çalışmalarda, sistemin altyapısının oluşturulmasında sona gelindi. 

"Yeni Örgüt Yönetim Sistemi" olarak adlandırılan, içinde liyakatı ve aktif üyeliği barındıran sistemin, bu yıl haziran ayında devreye girmesi planlanıyor.

Üyeleri tek bir çatı altında toplayacak sistem kapsamında, 1 milyon 219 bin kayıtlı üyenin bilgileri güncellenecek, üye kartları yenilenecek.

Barkodlu üye kimlik kartlarının dağıtılacağı üyeler, genel merkeze entegre bir sistem üzerinden takip edilecek. 

Partililerin "aktif üye" olabilmeleri için, genel merkezin belirlediği 5 kriterden en az 3'ünü yerine getirmeleri gerekecek. Bu kriterler arasında "Eğitim faaliyetlerine ve alan çalışmalarına düzenli katılma, seçim çalışmalarında görev alma, parti aidatını ödeme" de bulunuyor.

"AKILLI KARTLAR BARKODA OKUTULACAK"

Bu kriterlerden en az 3'ünü yerine getirmeyenler ise sistem tarafından "pasif üye" olarak tanımlanacak. 

CHP, "aktif ve pasif" üye ayrımını yapabilmek için örgütlere barkod okuyucu cihazlar da gönderecek. Üyeler, etkinliklere katılımlarını ve ayrılma saatlerini akıllı kartlarını okutarak kayıt altına aldıracak. 

Böylece, çalışan ve çalışmayan partiliyi ayırt edecek olan ana muhalefet partisi, görev dağılımında liyakatı sağlayacak.

Sistemle, CHP örgütleri kendi içinde ücretsiz bir şekilde mesajlaşma imkanı da bulacak. 

CHP, sistemin etkin bir şekilde kullanılması için 81 il ve 940 ilçedeki örgütlerine eğitim de verecek.

"YAŞAYAN BİR SİSTEM OLACAK"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Erdal Aksünger, sistemi kurmak için uzun bir süredir çalıştıklarını, altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 

Sistemle ilgili konferanslar verip, partilileri bilgilendireceklerini dile getiren Aksünger, yeni fikirler doğrultusunda, sistemde yenilikler de yapabileceklerini kaydetti.

Aksünger, yeni üyelik sisteminin önemine işaret ederek, "Kuracağımız sistem, yaşayan, büyüyen, yöneten ve bilginin aktığı bir sistem olacak. Üyelerimiz, partiyle ilgili pek çok şeye ulaşabilecek. Genel Merkez de üyelerin çalışmalarını, etkinliklere, eğitimlere katılıp katılmadıklarını takip edecek. Görevlendirmeler, üyelerin aldığı eğitimler üzerinden yapılacak. Böylece liyakatı da sağlamayı planlıyoruz." diye konuştu.