CHP'li Altıok, darp edilen müzisyeni meclise taşıdı

CHP'li Altıok, darp edilen müzisyeni meclise taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, 2 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da polisin, Kadıköy metro girişinde müzisyen Gülşah Erol'un, darp edilip çellosunun kırdığına yönelik görüntülerin ortaya çıktığını belirterek “Dönemin başbakanı 'canlı bombaların listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız' derken ve teröristler elini kolunu sallayarak gezebilirken bir sanatçı kadının bu muameleye tabi tutulması, iktidarın

Gülşah Erol’un görüntülerde darp edildiği görülmektedir, böylesi bir muameleyi yapanlar için bir girişimde bulunacak mısınız?

 Erol’u darp eden polis ve özel güvenlikler kimlerdir? Bu kişilerle ilgili herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır? Bahsi geçen kişiler görevlerine devam etmekte midir?

Polis ve özel güvenlik keyfi bir şekilde Gülşah Erol’u nasıl ne olduğu belli olmayan bir odaya sürükleyebilmiş, darp edebilmiştir? Bu hukuksuz işlemleri aleni bir şekilde kimden dayanak alarak yapabilmektedir?

Polislerin Erol’u darp ettikten sonra ve ‘bu ülkeden git’ dediği doğru mudur? Polis böyle bir yaklaşımı Ohal ve mevcut hukuksuz ortamdan mı cesaret alarak sergilemektedir? Sanata ve sanatçıya düşman bir devlet yapısı mı hedeflenmektedir?

 "Ben müzisyenim lütfen ellerime vurmayın" diyen bir sanatçının bu ifadeyi kullanmasına rağmen yine de darp edilmesi hangi akla, hukuka ve vicdana sığmaktadır?

 Dönemin başbakanı “canlı bombaların listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız” derken ve teröristler elini kolunu sallayarak gezebilirken bir sanatçı kadının bu muameleye tabi tutulması, iktidarın sanata ve sanatçıya bakış açısını da yansıtmıyor mu?

 Bazı Işid mensuplarının dahi serbest bırakıldığı bir ortamda bir sanatçının darp edilerek derdest edilmesi hangi gerekçelerle yapılmıştır?

 Daha geçen hafta Şanlıurfa’da Atatürk heykeline polisin gözü önünde saldıran kişi neredeyse rica edilerek karakola götürülürken bir kadın müzisyenin darp ve küfür edilerek gözaltına alınması karşısında hangi girişimlerde ve yaptırımlarda