CHP'li Ataman'dan dayakçı müdür hakkında suç duyurusu

CHP'li Ataman'dan dayakçı müdür hakkında suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Nadir Ataman, Zabıta memuruna dayak atan Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali hakkında suç duyurusu yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi veren Ataman, Karali’nin “Kasten yaralama, işkence, hakaret, tehdit” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Nadir Ataman dilekçesinde, dayak görüntülerinin haber bültenlerinde yer aldığını hatırlatarak, “suç işleyen şahıs Tayfun Karali, kimliği belli olmayan ancak üzerindeki resmi üniformadan bir zabıta memuru olduğu anlaşılan bir şahsı önce yanına çağırıyor. Mağdur şahıs hazır ol pozisyonunda beklemesine ve hiçbir karşılık vermemesine rağmen, görüntülerden anlaşılmamakla beraber, muhtemelen hakaret ve tehditlerde bulunan Tayfun Karali, görüntülerin devamında, mağdura yönelik fiziki şiddet eylemlerinde bulunmaktadır” dedi.

Bu olayın Türkiye ve İstanbul'un marka değerine zarar verdiğini belirten Ataman dilekçesinde şunları vurguladı: “İBB Belediye Meclis Üyesi olarak, belediyemizde çalışan bir memurun bu şekilde muameleye maruz kalması şahsımı ziyadesiyle üzmüştür. Ayrıca ülkemizin göz bebeği konumundaki bir Büyükşehir nezdinde, TCK anlamında suç teşkil eden bir eylemin icra edilmesinin kabulü mümkün değildir.”