CHP'li Balbay: Yürekler engel tanımaz!

CHP'li Balbay: Yürekler engel tanımaz!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, resmi sosyal medya hesabından süper kupa maçında 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartının stada alınmamasına ilişkin açıklama yaptı

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay, Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa maçında 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartının stada sokulmamasına ilişkin resmi twitter hesabından paylaştığı mesajda Aşık Mahsuni'nin bir sözünden örnek vererek, "Aşık Mahsuni ne güzel söylemiş; Bir daha gel gel Samsun'dan. Bu ruh statlara sığmaz. Ahmaklar bunu anlamaz. #YaşaMustafaKemalPaşaYaşa" dedi.


 
Olaylara ilişkin NUTUK'tan da bir örnek veren Balbay, "NUTUK şöyle başlar: "19 Mayıs 1919, Samsun'a çıktım, durum..." Büyük Atatürk; Bugünkü durum da yeniden başlamayı gerektirecek kadar vahim!" ifadesini kullandı. 

Öte yandan stada sokulmayan pankartla Anıtkabir önünde fotoğraf çektiren Beşiktaşlı taraftarlarının fotoğrafını paylaşan CHP'li vekil, "Hadi diyelim pankartı stada almamaya gücünüz yetti; yürekler engel tanımaz ki! Bu sevgi stadlara sığmaz ki!#YasaMustafaKemalPasaYasa" açıklamasında bulundu.